Norrköpings kommun

Förvaltningsrätten går på kommunens linje i beslut om Femöresbron

Dela

Förvaltningsrätten fastslår att det finns särskilda skäl till att flytta Brovaktarstugan vid Motala Ström. Länsstyrelsen har tidigare sagt nej till flytten, ett beslut som tekniska nämnden i Norrköping överklagat. Beslutet från förvaltningsrätten innebär att arbetet med Femöresbron nu kan fortsätta.

Förvaltningsrätten har i sin dom sammantaget bedömt att en ny bro anpassad till dagens krav avseende tillgänglighet, säkerhet samt kopplingen till brovaktarstugan väger tyngre än att behålla de kulturhistoriska värdena helt intakta. De menar därmed att det finns särskilda skäl till att flytta stugan.

– Flytten behöver naturligtvis ske med stor försiktighet och hänsyn, men vi ser det som väldigt positivt att vi nu kan komma vidare i processen och få en bro på plats så snart som möjligt, säger Karin Jonsson (C ), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden.

Projektet fortgår nu med en ansökan om vattendom i enlighet med de krav som finns vid byggnation av nya broar över större vattendrag, samt med att detaljprojektera lösningen. Om tidplanen håller som beräknat kan en ny bro vara på plats under sommaren 2022.

Tidigare pressmeddelande om processen kring Brovaktarstugan

Kontakt:
Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden
Telefon: 073-205 42 60

Johan Smedner
Titel: enhetschef infrastruktur
Telefon: 070-581 34 88

___________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Ladda ned bild
Bild från Norrköpings kommun
Bild från Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Bild från Norrköpings kommun
Bild från Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum