Familjebostäder

Förvärv möjliggör för 400 nya hyresrätter i Årstaberg

Dela

Familjebostäder har förvärvat fastigheterna Marman 6 och 7 från KIAB och påbörjar nu projektering av cirka 400 nya hyresrätter i ett attraktivt läge i Årstaberg.

Området för tänkt nybyggnation
Området för tänkt nybyggnation

Familjebostäder äger sedan tidigare tre fastigheter i samma kvarter och en fastighet i intilliggande Årsta. Sammanlagt bildar de sex fastigheterna en sammanhängande nyproduktion i ett attraktivt läge längs med Svärdlångsvägen, från torget ned till värmeverket. Den stora volymen innebär goda förutsättningar för mobilitetsåtgärder, bra energi- och miljölösningar samt möjlighet att stärka serviceutbudet i området.

- Volymen gör det möjligt för oss och Stockholms stad att utveckla ett område, som i dag upplevs otryggt, till ett nytt, attraktivt bostadsområde där man har nära till naturen och city, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Årstaberg ligger i ett område som i Stockholms stads översiktsplan har pekats ut som ett strategiskt stadsutvecklingsområde. Från Årstaberg tar det cirka sju minuter till T-centralen och cykelavståndet till Stockholm city är cirka 25 minuter. Området ligger endast 400 meter från Årstaskogen med fina strövområden och Årstavikens vatten med flera badplatser inom gång- och cykelavstånd.

- Här kommer vi att kunna bygga både bra bostäder och erbjuda lokaler för att utveckla den lokala servicen. Årstaberg kommer med den nya tunnelbanestationen, pendeltåg och tvärbana bli en av Stockholms största bytespunkter, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef på Familjebostäder.

Projektet planeras för en möjlig byggstart andra kvartalet 2030 med ett förväntat färdigställande i slutet av 2035.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Området för tänkt nybyggnation
Området för tänkt nybyggnation
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm, där mer än 43 500 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och btgger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum