TT Nyhetsbyrån

Fredrik Lerneryd mottagare av TT:s Fotostipendium

Dela
Slumbalett av Fredrik Lerneryd
Slumbalett av Fredrik Lerneryd

Fredrik Lerneryd är årets vinnare av TT:s Fotostipendium. Han belönas med 30 000 kronor för att kunna avsluta projektet ”Slumbalett”, som skildrar en balettklass i Kibera, ett slumområde beläget i Nairobi i Kenya.

 När jag är färdig planerar jag en utställning som jag vill visa i Kenya först och främst, men även utanför landet, svarar Fredrik på frågan om hur pengarna ska användas.

Juryn föll för det lågmälda sättet på vilket en spirande optimism utstrålas, och en skildring som visar på en annan miljö än den ensidigt eländiga.

Se alla bilderna här: Stipendiets hemsida

Om priset:

TT:s Fotostipendium riktar sig till unga nordiska fotografer som är 30 år eller yngre och som behöver ekonomiskt stöd för att genomföra ett påbörjat fotografiskt projekt.

 

Jury 2016

Nina Korhonen – med flera utställningar och egna fotoböcker bakom sig, varav en erhöll Svenska Fotobokspriset 2004, ”Anna Amerikan mummu”. Nina arbetar även med workshops och undervisar i fotografi och bildkonst runtom i Europa, bland annat på Fatamorgana, skola för fotografisk bildkonst i Köpenhamn och Kulturama i Stockholm.  

Staffan Löwstedt – internationellt prisad fotograf, tidningsformgivare och mångårig bildredaktör på Svenska Dagbladet. Staffan undervisar även i bildjournalistik vid bland annat Nordens Fotoskola och håller olika workshops i ämnet.

Marie Trägårdh – bildredaktör på TT Nyhetsbyrån samt juryns ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Frågor?
Sara Perers, Marknadschef
sara.perers@tt.se /073 9030000

Marie Trägårdh
marie.tragardh@tt.se eller 070-649 38 58

Bilder

Slumbalett av Fredrik Lerneryd
Slumbalett av Fredrik Lerneryd
Ladda ned bild
Fredrik Lerneryd. Foto: Bezad Mahmod
Fredrik Lerneryd. Foto: Bezad Mahmod
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum