Sweco Sverige AB

Fredrik Wallner ny chef för Sweco Sveriges transportdivision

Dela
Fredrik Wallner har utsetts till ny divisionschef för Sweco Sveriges verksamhet inom transportinfrastruktur och blir en del av Sweco Sveriges ledning. Han efterträder Anna Yman, som övergår till en central roll som Senior Advisor.
Fredrik Wallner, Sweco
Fredrik Wallner, Sweco

I divisionen samlas Sweco Sveriges verksamhet inom väg och anläggning, järnväg, geo- och bergteknik samt projektledning med totalt cirka 1 500 medarbetare över hela landet samt i Indien.

Fredrik Wallner har arbetat på Sweco i snart 25 år inom olika delar av infrastrukturverksamheten, och kommer senast från rollen som affärsenhetschef för Sweco Sveriges väg- och anläggningskonsulter.

-        Just nu sker en historiskt avgörande transformation inom transportsystem och infrastruktur både i Sverige och över hela världen. Stora värden påverkas, såväl miljö- och klimatmässiga som ekonomiska, och med vårt oerhört breda erbjudande kan vi på Sweco verkligen göra skillnad för våra kunder och för samhället. Fredrik känner både kunder och hela verksamheten väl och kommer leda den här utvecklingen med stort engagemang, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

-        Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare bidra i omställningen till ett hållbart transportsystem. Med vår ledande position på marknaden följer stort ansvar och spännande möjligheter – behoven av konsulttjänster inom transportinfrastruktur är fortsatt mycket stora, säger Fredrik Wallner.

Fredrik Wallner kommer ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han tillträder sin nya roll den 16 januari. Magnus Lindqvist, nuvarande regionchef, efterträder Fredrik Wallner som affärsenhetschef för väg- och anläggningsverksamheten.

Anna Yman, nuvarande divisionschef, går under våren in i en central roll som Senior Advisor.

-        Anna har gjort ett fint jobb i Transport och hon har bidragit mycket positivt till utvecklingen i Sweco Sverige, till våra affärer och vår kultur. Jag önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag, avslutar Ann-Louise Lökholm Klasson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Wallner, Sweco
Fredrik Wallner, Sweco
Ladda ned bild

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco anlitas i planeringen av nytt kraftvärmeverk som ska bidra till energisystemet14.2.2023 07:45:00 CET | Pressmeddelande

Planeringen av en ny produktionsanläggning för kraftvärme i Örtofta i Eslövs kommun pågår för fullt. Anläggningen, kraftvärmeverk 2 (KVV2) i Örtofta, är tänkt att ersätta äldre produktionsenheter för fjärrvärmeproduktion, säkerställa fjärrvärmeleveransen och avlasta elsystemet i regionen. Sweco har fått i uppdrag av Kraftringen att utföra förprojektering och upphandling kopplat till KVV2.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum