Lantbrukarnas Riksförbund

Fyra VD-profiler invalda i styrelserna för LRFs dotterbolag

Dela

Fyra av LRFs fem dotterbolag förstärker sina styrelser med profilerade externa ledamöter. Bland dessa finns den VD-meriterade kvartetten Carl Gyllfors, Eva Lendic Edlund, Kimberley Wintmo och Pernilla Gravenfors, samt Daniella Svanström som har en chefsposition på Apoteket Hjärtat. "Jag är glad över det stora intresset för att arbeta i styrelserna i våra dotterbolag och att vi därför kan förstärka och ytterligare bredda kunskaperna i våra dotterbolags styrelser", säger LRFs VD och koncernchef Anna Karin Hatt.

Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.
Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.

LRF Medias styrelse förstärks med Aftonbladets tidigare VD, Carl Gyllfors. Carl jobbar idag som rådgivare till olika delar inom Schibsted-koncernen. Han har omfattande styrelseerfarenhet där han idag bland annat är ordförande i Everysport Media Group och ledamot i Premo. Han har tidigare även varit CFO på Svenska Dagbladet.

LRF Samköp får två nya styrelseledamöter i Eva Lendic Edlund, och Daniella Svanström. Eva Lendic Edlund, VD för telekombolaget Norrsken AB och ordförande i Oberoende Elhandlare, har en bra bakgrund för att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av LRF Samköps tjänst Bondens El. Eva har tidigare haft exekutiva positioner inom elhandel på Umeå Energi och Telge Energi. Daniella Svanström har arbetat med strategisk rådgivning med olika typer av kunder i livsmedelskedjan och detaljhande, bland annat inom ICA-koncernen. Idag är hon chef för kunderbjudande på Apotek Hjärtat.

Sigill Kvalitetssystem förstärks med Kimberly Wintmo, VD för Svenska Odlarlaget, och har tidigare erfarenhet från livsmedelsföretag som Bergdendahls, Findus, Finax, Coop och ICA.

Sånga Säby Hotell & Konferens styrelse förstärks med Pernilla Gravenfors. Pernilla har tidigare varit VD för Copperhill och Holiday Club i Åre samt varit hotellchef för Cornwell Aspenäs och Cornwell Varbergs Kurort.

- LRFs dotterbolag ska bidra med både strategisk och finansiell nytta till LRF och våra medlemmar. Jag är väldigt glad att vi nu kan vässa alla våra dotterbolag med relevant kompetens som kommer bidra till att driva respektive bolags strategiska utvecklingsagenda framåt. Det skapar möjligheter för att ytterligare stärka våra bolag och därmed öka den medlemsnytta de levererar till LRFs medlemmar.Jag vill samtidigt passa på att hälsa samtliga nya ledamöter varmt välkomna till oss i det gröna näringslivet, säger Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.

Så här ser styrelserna ut i LRFs dotterbolag       

LRF Media

Anna Karin Hatt, ordförande och ägarrepresentant.
Martin Alexandersson, ägarrepresentant,
Anna Martinkari, Head of Digital Telia Company, 
Lars Henrik Andersson, Partner Cirio Advokatbyrå
Carl Gyllfors, ordförande i Everysport Media Group och rådgivare inom Schibstedkoncernen.

LRF Samköp

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Gunnar Gidefeldt, ägarrepresentant,
Eva Lendic Edlund, VD för telekombolaget Norrsken AB och ordförande i Oberoende Elhandlare.
Daniella Svanström, chef för kunderbjudande på Apotek Hjärtat.

Sigill Kvalitetssystem

Anna Karin Hatt, ordförande och ägarrepresentant.
Ingrid Eilertz, ägarrepresentant.
Louise Ungerth, konsult Ungerth & Co
Theres Strand, vice vd Svenska Köttföretagen
Kimberley Wintmo, VD för Svenska Odlarlaget.

Sånga Säby Hotell & Konferens

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Göran Almberg, ägarrepresentant.
Charlotte Werner Wiebe, hållbarhetsansvarig för TUI-koncernen.
Pernilla Gravenfors, tidigare VD för Copperhill och Holiday Club i Åre.

Macklean

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Martin Alexandersson, ägarrepresentant.
Göran Almberg, ägarrepresentant.

Nyckelord

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.
Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.
Ladda ned bild
Carl Gyllfors.
Carl Gyllfors.
Ladda ned bild
Daniella Svanström.
Daniella Svanström.
Ladda ned bild
Eva Lendic Edlund.
Eva Lendic Edlund.
Ladda ned bild
Kimberley Wintmo.
Kimberley Wintmo.
Ladda ned bild
Pernilla Gravenfors.
Pernilla Gravenfors.
Ladda ned bild

Om

Lantbrukarnas Riksförbund
Lantbrukarnas Riksförbund
Franzéngatan 1
11251 Stockholm

010-1844000https://www.lrf.se/

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket 

www.lrf.se

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

I morgon blir det hårdare tag mot djurrättsaktivism: Det ger framtidshopp30.6.2022 13:10:34 CEST | Pressmeddelande

Fredagen en 1 juli träder en mängd nya lagar i kraft, däribland skärpta straff för brott kopplade till djurrättsaktivism. En förändring LRF har arbetat för under många år. ”Den nya lagen ger oss framtidshopp och ett visst lugn så att vi kan fortsätta att producera hållbar mat och därmed trygga livsmedelsförsörjningen i Sverige”, säger LRFs vice förbundsordförande Åsa Odell.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum