Uppsala stift

Fyra vigs till präster, fyra vigs till diakoner

Dela

Lördagen den 13 juni är det präst- och diakonvigning i Uppsala domkyrka. Biskop Karin Johannesson viger då 8 personer för tjänst i församlingar i Uppsala stift.

Fyra vigs till präster och de kommer det första året att arbeta som pastorsadjunkter då arbetet sker med handledning av en erfaren präst. Det är Hedvig Åström som blir pastorsadjunkt i Ockelbo församling, Louise Larsson, Gävle Bomhus, Linnéa Carlbark, Roslagens Norra, Östhammar och Emily Axelsson Danmark-Funbo

Fyra vigs till diakoner. Det är Sofie Puranen som kommer att arbeta i Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar. Ida Vik, Kungsängen-Västra Ryds församling, Tomas Jönson, Heliga Trefaldighets församling, Gävle pastorat och Lina Sohlén, Heliga Trefaldighets församling, Gävle pastorat

Vigningen sker i Uppsala domkyrka den 13 juni klockan 17.30. Denna vigning sker i Corona-tid och blir väldigt annorlunda. I stället för en domkyrka fylld till sista bänk blir det 50 närvarande. För att möta det stora intresset som finns kring vigningen att sändas på webben,

https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/livesandning-av-diakon--och-prastvigningen-

Fotografier från vigningen, på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från måndag eftermiddag. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Magnus Aronsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum