Solna stad

Gångvägen runt Råstasjön rustas upp

Dela

I början av september påbörjas upprustningen av gångvägen runt Råstasjön. Arbetet kommer att genomföras i etapper.

– Många besökare har efterfrågat att gångvägarna vid Råstasjön åtgärdats. Jag är glad att det nu sker, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande, Solna stad.

Gångvägen runt Råstasjön är i stort behov av upprustning. Vägen har idag många svackor vilket leder till att vatten samlas i vägen och skapar en lerig gångväg. Gångvägen kommer nu att rustas upp och få ny grusbeläggning. Vägen kommer att ha samma bredd som tidigare när arbetet är klart.

Tre etapper

Hela gångvägen runt sjön kommer att renoveras men arbetet kommer att genomföras i tre etapper. Etapp 1 ligger utmed den norra delen av sjön och sträcker sig från bron till Råstasjöns utlopp (dämmet). Gångvägen kommer att vara helt avstängd under den tid som arbetet pågår vid respektive etapp.

Start 1 september

Arbetet med etapp 1 startar den 1 september och beräknas vara klar i slutet av september. Tidplanen för övriga etapper är ännu inte bestämd.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum