BranäsgruppenBranäsgruppen

Gästerna hyllar Toppexpressen i Branäs

Dela
Säsongens stora nyhet i Branäs är den nya 6-stolsliften Toppexpressen. Närmare 200 000 åk har gjorts sedan premiären och gästerna hyllar vad liften gör för skidupplevelsen.

Toppexpressen är en av de största investeringarna någonsin i Branäs. Liften som stod klar lagom till säsongspremiären har sedan dess tagit ungefär 200 000 gäster till toppen. Solveig Svensson från Träslövsläge är ofta i Branäs och menar att det är en stor förbättring för skidupplevelsen.

– Det blir enklare att ta sig till toppen. Belastningen på gondolen och övriga liftar har minskat, vilket gör man köar mindre och får mer tid för åkning. Det är superbra!

Linus Jonsheden från Göteborg gillar att fler upptäckt den fina skidåkningen som finns i Mattesdalen.

– Jag tycker att Mattesdalen har några av Branäs bästa backar och nu när det finns en snabb väg tillbaka till toppen känns det äntligen som att fler börjar hitta hit.

Viktig pusselbit för framtiden

Den nya expressliften är en viktig pusselbit i Branäs långsiktiga utveckling där enorma investeringar planeras de närmaste åren. Genom det redan påbörjade skid- och boendeområdet Nötåsen kommer Branäs befästa positionen som Sveriges bästa skidanläggning för barnfamiljer. Planer finns också för flera nya nedfarter på bergets sydsida.

– Branäs är redan idag Sveriges fjärde största skidanläggning med 840 000 gästnätter förra säsongen. Med våra planerade investeringar kommer antalet boenden, liftar och nedfarter öka i en takt vi inte sett tidigare. Toppexpressen är en nyckel för att detta ska vara möjligt, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

Mer skidåkning

Toppexpressen har skapat bättre flöden i hela pistsystemet. För gästerna betyder det mindre väntetid och mer skidåkning.

– Tidigare behövde man åka flera liftar för att ta sig till toppen vilket kunde ta ganska lång tid. Mattesdalen blev lite av en flaskhals. Toppexpressen har en kapacitet på 2400 personer i timmen och tar dig till toppen på fyra och en halv minut. Den avlastar Gondolen och övriga liftar vilket skapar ett fint flöde i hela anläggningen, säger Anton Renström, teknisk chef Branäs.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum