Solna stad

Gemensamt initiativ för ett levande och tryggare Västra skogen

Dela

Åtgärder i stadsmiljön, fler verksamheter i gatuplan och ökad närvaro från polisen som bidrar till en levande och tryggare stadsdel – det innebär Solna stads och Signalistens nya initiativ för ett mer levande och tryggare Västra skogen.

Nu tar Solna stad tillsammans med Bostadsstiftelsen Signalisten ett gemensamt krafttag för ökad trygghet i området vid Västra skogen. Utgångspunkten är samverkan och en gemensam målbild tillsammans med polisen, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och det lokala näringslivet.

– Västra skogen har ett attraktivt läge med bra bostäder, goda kommunikationer och med närhet till vatten och grönområden, men det finns samtidigt en stor förbättringspotential för området. Staden tar nu tillsammans med Bostadsstiftelsen Signalisten ett samlat grepp för att lyfta och öka tryggheten i områden, tillsammans med polisen, bostadsrättsföreningar och det lokala näringslivet i samverkan, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– På trygghetsvandringen som staden genomförde i oktober tillsammans med polisen, boende och lokala aktörer uppmärksammade vi ett antal områden i behov av klottersanering, förbättrad belysning och ökad tillgänglighet. Tillsammans hjälps vi nu åt att lyfta trygghetskänslan i Västra Skogen, säger Samuel Klippfalk, ordförande i Trygghetsrådet, Solna stad.

– Signalisten arbetar på olika sätt för att öka tryggheten för våra hyresgäster runt om i Solna. Arbetet pågår och nu tar vi gemensamma tag för att öka tryggheten i Västra skogen säger Magnus Nilsson, ordförande i Bostadsstiftelsen Signalisten.

Trygghetsinventering

Arbetet har inletts med ett genomgripande trygghetsinventering av området vid torget och stadens och Signalistens fastigheter. Det arbetet har redan påbörjats, och nu skapas formerna för samverkan med övriga aktörer, som alla bidrar till ökad trygghet med egna perspektiv och förutsättningar.

Åtgärder för ökad trygghet

De insatser som kan bli aktuella är åtgärder i stadsmiljön för ökad trygghet, som belysning vid gång- och cykelvägar. Det kan även handla om ökad närvaro av polisen, som fyller en viktig trygghetsskapande funktion. Samtidigt finns stora möjligheter för verksamheter att etablera sig i området, med ett stort utbud av tillgängliga lokaler. Med ett rikare utbud av butiker, restauranger, caféer och service i gatunivå skapas en mer levande och trygg stadsmiljö.

Om Västra skogen

Västra skogen är ett traditionellt närförortsområde i stadsdelen Huvudsta, som har goda kommunikationer med tunnelbanans blå linje och närhet till vatten, grönområden och till Stockholms innerstad. Vid den trygghetsvandring som Solna stad genomförde tillsammans med boende och verksamma i området konstaterades att området har stor förbättringspotential gällande till exempel belysning, vegetation och delar av stadsmiljön som periodvis kan kännas öde och riskera att underlätta för kriminell verksamhet. Detta ligger till bakgrund för Solna stads trygghetsinitiativ tillsammans med bostadsstiftelsen Signalisten.

Nyckelord

Kontakter

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum