Lidl Sverige

”Godaste lingonsylt jag någonsin smakat” – Lidls lingonsylt kammar hem toppbetyg

Dela

Det är höst och lingonsäsongen är i full gång. Lidls Maribel Lingonsylt kammade hem förstaplats och full pott, fem fyrar, i Göteborgs-Postens test av lingonsylt. Detta med omdömen som ”Godaste lingonsylten jag smakat” och ”Perfekt konsistens”.

Lidls egna svenska lingonsylt, Maribel Lingonsylt, 750 gram, vann överlägset tidningen Göteborgs-Postens test av lingonsylt. De beskriver att panelen blev skogstokigt förtjust i sylten som har allt och gav sylten omdömen som: ”Godaste lingonsylt jag någonsin smakat.” ”Perfekt konsistens.” ”Välbalanserad och tydlig lingonsmak.” ”Rikligt med fina och lagom fasta bär.” ”Bra tugg i lingonen.” ”Ser hemgjord ut.” ”Passar till allt.”

- Vi är väldigt glada att Maribel Lingonsylt var så populär hos testpanelen. Att den passar bra med vilt håller jag med om, men den passar lika bra till gröten som till pannkakorna. Maribel Lingonsylt visar att vi har högsta kvalitet till bästa pris, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Sylten, som är Från Sverige-märkt, beskrivs vara ljuvlig i smaken med en fin balans mellan det söta och syrliga som ger en härlig friskhet. Den bjuder dessutom på många hela fasta lingon med bra tugg i tyckte större delen av panelen. Mängden bär i en sylt måste vara minst 35 procent, Maribel Lingonsylt har en bärmängd på cirka 50 procent. Sylten var dessutom mest prisvärd och hade lägst kilopris, 33,33 kronor kilot, bland den sylt som testades.

Läs mer om Lidls topptestade varor: Bäst i test & vinnande råvaror på Lidl

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum