Göteborg & Co AB

Göteborg välkomnar Musikhjälpen 2022

Dela

Veckan före jul kommer Musikhjälpen till Göteborg. Den 12 – 18 december finns glasburen på Kungstorget. Det är nio år sedan Göteborg senast stod värd för arrangemanget.

År 2013 var Musikhjälpen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Foto: Julia Lindemalm
År 2013 var Musikhjälpen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Foto: Julia Lindemalm

– Musikhjälpen är ett fantastiskt evenemang som står för omtanke, delaktighet och glädje. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dem hit. Det blir ytterligare en stark anledning att besöka och uppleva Julstaden Göteborg i december, säger Peter Grönberg VD för Göteborg & Co.

Musikhjälpen startade 2008 och hölls de första sex åren växelvis i Malmö och Göteborg men har sedan dess arrangerats i olika städer i december. Göteborg har tidigare stått värd 2009, 2011 och 2013. Den välbekanta glasburen dit programledarna under en intensiv vecka direktsänder och tar emot gäster kommer 2022 vara placerad på Kungstorget intill Saluhallen.

– Göteborg är ju en erkänd musikstad av rang och det finns en stor vana av kultur och musikarrangemang. Med det i bagaget är jag övertygad om att vi tillsammans med alla engagerade göteborgare kan göra Musikhjälpen i december till en fantastisk folkfest mitt i stan, säger Karl-Johan Paulsson, SVT:s projektledare.

Musikhjälpen avslutar ett fantastiskt musikår för Göteborg. De 13 Ullevikonserterna, Way Out West och en lång rad andra arrangemang har lockat rekordpublik. Till helgen 1 – 4 september är det Göteborgs Kulturkalas som bjuder på uppträdanden med fritt inträde.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. 2021 var temat ”För en värld utan barnarbete”. Brita Zackari, Oscar Zia, Anis Don Demina, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson programledde när publiken startade nära 900 000 engagemang och samlade in 54 miljoner kronor.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24. Redan nu går det att starta en insamlingsbössa på: https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

År 2013 var Musikhjälpen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Foto: Julia Lindemalm
År 2013 var Musikhjälpen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Foto: Julia Lindemalm
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum