Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Göteborgs Kulturkalas blir Gothenburg Culture Festival

Dela

Allt fler internationella besökare har upptäckt Göteborgs Kulturkalas de senaste åren. För att möta det ökade intresset och främja de positiva effekter det ger för såväl göteborgarna som regionens kulturutövare byter festivalen namn till Gothenburg Culture Festival.

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

- Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF. Men det är framförallt innehållet som spelar roll och nu startar vi ett utvecklingsarbete med ännu större förankring i staden och en tydligare utblick mot Norden och världen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co.

Målet med utvecklingsarbetet är inte bara att locka internationella besökare till Göteborg utan också att skapa möjligheter för fler riktigt stora höjdpunkter i programmet. Fler programpunkter med verklig konstnärlig höjd gör festivalen mer attraktiv för stora artister som många vill se, vilket bidrar till att de regionala kulturutövarna som medverkar i festivalen kan upptäckas och upplevas av en bredare publik.

- Jag är övertygad om att detta på sikt kommer att öka såväl attraktionen som kvaliteten. Och det kommer även att göra göteborgarna ännu mer stolta över sin stad och sin nygamla festival, Gothenburg Culture Festival, säger Tasso Stafilidis.

Gothenburg Culture Festival (6-11 augusti) är en av Nordens största kulturfestivaler. Årets tema är ”Voice & Music” vilket kommer att märkas inte minst genom samarbetet med European Choir Games, en körtävling och festival som 3-10 augusti lockar tusentals körsångare från hela världen till Göteborg.

Hela programmet släpps i slutet av juni.

I samband med det nya namnet lanseras också en ny logotyp. Under 2019 kommer det nya namnet att kommuniceras tillsammans med det tidigare namnet Göteborgs Kulturkalas för igenkänning.

FAKTA:

·Gothenburg Culture Festivals uppdrag är att uppmärksamma och stärka det rika kulturutbudet i regionen och medverka till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i samt att besöka. Gothenburg Culture Festival ska vara en angelägenhet för alla göteborgare och för hela Västra Götalands län.

·Sedan 1991 har Göteborgs Stad genom Göteborg & Co bjudit göteborgarna och invånarna i Västra Götalandsregionen samt tillresta besökare på stadsfestival, först i form av Göteborgskalaset och sedan 2007 som Göteborgs Kulturkalas.

·2018 hade Göteborgs Kulturkalas 1,7 miljoner besök och bjöd på 1 700 programpunkter i samarbete med 250 programpartner från kulturlivet.

·Programmet är gratis för besökarna och öppet för alla.

Kontakter

Bilder

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum