Göteborg & Co AB

Göteborgsvarvet lockar storpublik och turister till Göteborg

Dela

Med 80 000 löpare i sju olika lopp har Göteborgsvarvet vuxit till ett sex-dagars evenemang. En undersökning av årets Varvsvecka visar att både deltagare och besökare ger evenemanget mycket högt betyg och den ekonomiska omsättningen som genereras av löpare och turister uppskattas till cirka 300 miljoner kronor.

Göteborgsvarvet Foto: Glenn Unger
Göteborgsvarvet Foto: Glenn Unger

Göteborgsvarvet lockade storpublik till Göteborgs centrum den 19 maj i år. Analysföretaget Origo som på uppdrag av Göteborg & Co gjorde en publikundersökning beräknar att det var 170 000 människor som följde loppet på plats. Årets evenemang får betyget 4,7 på en 5-gradig skala och 98 procent av besökarna hade ett positivt helhetsintryck av Göteborg.

-  Arrangemangsmässigt var Göteborgsvarvet en fullträff i våras, både organisation och löparväder var på topp. Varvet är mycket betydelsefullt för friidrotten i Göteborg och vi är också stolta över det som evenemanget bidrar med till besöksnäringen, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

De som besökte Göteborgsvarvet och som inte var bosatta i Göteborg spenderade i snitt 1816 kronor per person och dygn i Göteborg. Den huvudsakliga utgiften var restaurang och café som stod för 22 % av dygnskonsumtionen, tätt följt av logi som stod för 19 %. Sammantaget ger detta en ekonomisk omsättning på 260 miljoner kronor, enligt Origos undersökning. Om man lägger till den turistekonomiska omsättning som genereras av alla löpare så blir det totalt cirka 300 miljoner kronor.

- Varvet är ett av Göteborgs största årliga evenemang. Det uppskattas av göteborgarna, är av stor betydelse för besöksnäringen och en folkfest. Det gör Varvet mycket viktigt för att lyfta fram Göteborgs stora kvaliteter som evenemangsstad, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

Undersökningen från Origo Group gjordes som intervjuer på tre olika platser i stan under Göteborgsvarvet den 19 maj. Totalt genomfördes 497 intervjuer.

Kontakter

Bilder

Göteborgsvarvet Foto: Glenn Unger
Göteborgsvarvet Foto: Glenn Unger
Ladda ned bild

Dokument

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Göteborgarnas historiefrågor blir film i samarbete mellan Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Stadsmuseum4.6.2019 16:00:00 CESTPressmeddelande

Byggdes Göteborg verkligen i ett träsk? Vem var biskopen i Biskopsgården? Och varför finns det ingen spårvagn nummer 12? Göteborgs 400-årsjubileum tillsammans med Göteborgs Stadsmuseum efterlyser göteborgarnas frågor om Göteborgs historia. Tio frågor får svar i videoserien ”Hur hamnade vi här?” som sänds i sociala medier i höst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum