Spendrups Bryggeri AB

Gröna Lund och Heineken lanserar unikt klubbkoncept på nattöppet tivoli

Dela

Under sex kvällar i augusti och september kommer du för första gången kunna uppleva Gröna Lund nattetid som du aldrig tidigare sett tivolit. Heineken och Gröna Lund lanserar nämligen det unika konceptet NIGHT RIDER, där Gröna Lund förvandlas till Sveriges mest unika klubbmiljö med utökat serveringstillstånd i parken och en åldersgräns på 23 år. Åkattraktioner, spel och barer laddas med extra ljud, ljus och musik som får natten att vibrera. NIGHT RIDER arrangeras exklusivt för 1 000 personer per tillfälle, under sex torsdagar och fredagar mellan den 19 augusti till 3 september kl. 22.00-00.00 med olika förfester som start från kl. 19.30.

Under sex utvalda sommarkvällar med start den 19 augusti öppnar Gröna Lund upp sina mest populära attraktioner för exklusiv kvällsåkning mellan kl. 22.00 och midnatt. NIGHT RIDER är en helt ny upplevelse där gästerna får stanna kvar när parken stänger och känna hur musiken höjs när solen går ner. Det blir en kväll man sent kommer glömma med musik, mat, dryck, spel och kanske framför allt chansen att få åka 9 av Gröna Lunds mest populära attraktioner, i mörkret.

Spendrups som brygger, säljer och distribuerar Heineken i Sverige är en exklusiv dryckespartner till Gröna Lund. Som en del i parkens arbete med att skapa nya upplevelser för gästerna i allt från åkattraktioner till frestande mat- och dryckeserbjudanden går Heineken in som medarrangör till NIGHT RIDER. Tillsammans skapas ett unikt och exklusivt koncept där Gröna Lund för första gången förvandlar sitt tivoli till en klubbmiljö med extra allt i form av ljud, ljus, musik, live-DJ:s och underhållning. Feststämningen ska kännas i varje vrå och de största åkattraktionerna kommer vara öppna till 00.00 för fria åk.

– Vem har inte fantiserat om att smyga in på Grönan efter stängning, åka allt man kan och dansa till DJ:s som spelar musik under bar himmel. Bilden i mitt huvud är att NIGHT RIDER blir som en bra festival möter Mardis Gras korsat med Blade Runner. Härligt pumpande neon och feststämning i natten. Heineken jobbar med den här typen av inspirerande upplevelser världen över där kreativitet, nyfikenhet och framåtanda alltid är i fokus. NIGHT RIDER på Grönan tror vi verkligen kommer uppskattas av de som letar väldigt speciella upplevelser att dela tillsammans med andra säger Björn Mannervik, marknadschef partnervarumärken på Spendrups.

Under NIGHT RIDER-kvällarna utökas serveringstillståndet för alkohol i parken och gästerna kommer kunna njuta av både dryck och ny spännande mat, bland annat från det helt nya New York-tematiserade området där det serveras allt från bao och steak sandwich till pasta och hot dogs med extra allt.

– Efter att ha hållit stängt i över ett år har vi en massa kul att ta igen tillsammans. Därför vrider vi upp allt på max med NIGHT RIDER, en unik möjlighet för våra gäster att uppleva Grönan på ett helt nytt sätt. Det ska bli feststämning i varje vrå och ett minne för livet för gästerna genom musik, underhållning, mäktig belysning i hela parken och god mat och dryck. Dessutom kommer man kunna åka allt från nya berg- och dalbanan Monster till Twister nattetid. Det här har nog många drömt om att få göra och det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda det, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund.

För de som vill inleda kvällen med mat och dryck redan kl. 19.30, finns specialbiljetter till NIGHT RIDERS Pre-Party-arrangemang på de utvalda barerna The Spice Bar, Terrassen, Pontonen och Dansken. Vill man maxa festen finns även en Dinner Party-upplevelse där Restaurang Biergarten förvandlats till en Berlininspirerad nattklubb och restaurang för förbokade middagsgäster. Här kan man njuta av läckra Asian fusion-rätter innan tivolit stänger för allmänheten och NIGHT RIDER Exclusive startar.

FAKTA NIGHT RIDER

Biljetter
Biljetterna släpps den 16 juli och det finns endast 1 000 platser per kväll (åldersgräns 23 år).
Torsdag 19 augusti – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)
Fredag 20 augusti – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)
Torsdag 26 augusti – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)
Fredag 27 augusti – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)
Torsdag 2 september – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)
Fredag 3 september – 22.00-00.00 (Pre-Party startar kl. 19.30)

NIGHT RIDER – Ride N Play – 295 kr
- Entré från kl. 21.45.
- Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
- Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna
- Fria spel i de öppna 5-kampsspelen

NIGHT RIDER – Pre-Party 395 kr
- Entré från kl. 19.30
- Reserverad plats på vald Pre-Party bar.
- Voucher för mat- och dryck (värde 100 kr).
- Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
- Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna
- Fria spel i de öppna 5-kampsspelen

NIGHT RIDER – Dinner Party 695 kr
- Entré från kl. 19.30
- Reserverad plats på restaurang Biergarten inklusive en 2-rättersmeny.
- Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
- Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna
- Fria spel i de öppna 5-kampsspelen

NIGHT RIDER inkluderar fria åk i följande attraktioner:
Monster
Eclipse
Ikaros
Jetline
Katapulten
Lustiga Huset
Kättingflygaren
Pop-Expressen
Twister

NIGHT RIDER inkluderar fritt spelande i följande spel:
Hangtime
Släggan
Boxer
Bonanza
Can Alley
Woody
Skeeball
Kentucky Derby
Skjutbanan
Pyramiden
Slangbellan

Nyckelord

Kontakter

Annika Troselius, Informationschef, Gröna Lund
Telefon: 070-858 00 50
E-mail: annika.troselius@gronalund.com

Johanna Pihl, Brand Manager, Spendrups
Telefon: 073-360 81 67
E-mail: johanna.pihl@spendrups.se

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

 

 

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Brutal Brewing utvecklar folkölskategorin med innovativ bryggteknik6.9.2021 17:06:17 CEST | Pressmeddelande

Genom en unik bryggteknik lanserar nu Brutal Brewing ett helt nytt typ av folköl som levererar full smakstyrka, men endast innehåller 2,7 % alkohol. De tre brygdtyperna Hoppy Lager, Pilsner och IPA ska möta det stora intresset för smakrik öl med lägre alkoholhalt samt bredda dagens utbud inom det avsomnade 2,8-segmentet. Taste-A-Lot blir namnet för den kommande serien med kontinuerlig smakutveckling.

Mimmi Arvidsson och William Prütz blandar Sveriges Bästa Gin och Tonic 202125.8.2021 09:06:30 CEST | Pressmeddelande

För sjätte året arrangerar Schweppes Sveriges Bästa Gin & Tonic, tävlingen där hemmamixare och professionella bartenders tävlar i konsten att kittla smaklökarna med en GT. Nu står det klart att kocken William Prütz och bartendern Mimmi Arvidsson har blandat de vinnande varianterna. Recepten som röstats fram bjuder på smaker från vanilj, ingefära och apelsin respektive galiamelon, gurka och citronmeliss.

Spendrups drar tillbaka Melleruds Utmärkta Pilsner Eko 4,5% 33 cl flaska med felaktig buketikett2.8.2021 10:28:14 CEST | Pressmeddelande

I ett parti Melleruds Utmärkta Pilsner Eko 4,5 % 33 cl flaska med bäst-före-datum 2022-07-07 kan det finnas flaskor som har fel buketikett (framsidesetikett). Kartongen är korrekt märkt med 4,5%. På buketiketten står det ”alkoholfri” medan på baksidesetiketten anges den rätta informationen dvs 4,5%. Det är ett tekniskt problem i produktionen som har orsakat detta. Vi tar händelsen på största allvar och har vidtagit åtgärder för att liknande inte ska inträffa framöver samt beklagar det inträffade.

Efter rekordtryck på biljetter: Gröna Lund och Heineken adderar tre kvällar till NIGHT RIDER23.7.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gröna Lund och Heineken lanserade det nya nattklubbskonceptet NIGHT RIDER för en vecka sedan - en unik möjlighet att uppleva nöjesparken nattetid som man aldrig tidigare sett tivolit. Initialt släpptes biljetter till sex kvällar i augusti och september, som sålde slut på endast några timmar. Efter ett stort tryck i sociala medier och från nöjesparkens gäster, släpps idag ytterligare 3000 biljetter fördelat på tre lördagar, 21/8, 28/8 och 4/9.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum