Linköpings kommun

Gula lappar för att rensa bort övergivna cyklar

Dela

Den 7-9 augusti fäster vi gula lappar på alla cyklar vid resecentrum. Syftet är att se vilka cyklar som är övergivna och vilka som används.

Den som använder sin cykel kan bara plocka bort sin lapp och cykla iväg som vanligt. De cyklar som efter en tid fortfarande har den gula lappen kvar kommer att betraktas som övergivna.

– På det här sättet får vi reda på hur många av alla cyklar som står vid resecentrum som är övergivna och inte används. Vi tror att det är ganska många, säger Jonas Sjölin, kontorschef på Stadsmiljökontoret, Linköpings kommun.

Den 1 september införs nya regler för cykelparkering vid resecentrum. Reglerna innebär att övergivna cyklar och cyklar som inte är parkerade i cykelställ flyttas bort. Syftet är att det ska bli mer trivsamt, funktionellt, tillgängligt och attraktivt för alla som rör sig i området. Står cyklarna felparkerade kan det ställa till problem för till exempel synskadade och för utryckningsfordon som ska fram.

– Innan de nya reglerna införs vill vi rensa bort övergivna cyklar så att de som verkligen behöver parkera sin cykel får plats, säger Jonas Sjölin.

Samtidigt som reglerna införs sätts också nya cykelställ upp. Lite senare i år ska också en cykelparkering i två våningar, ett cykelgarage och nya cykelställ byggas i södra delen av resecentrumområdet.

På kommunens webbplats finns mer information, och ett formulär att fylla i för den som saknar en cykel som stått parkerad vid resecentrum. Informationen och formuläret finns på: linkoping.se/parkering och nås också via linkoping.se/cykla

För ytterligare information kontakta Jonas Sjölin, kontorschef på Stadsmiljökontoret, tel nr: 013-20 62 39, e-post: Jonas.sjolin@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum