Norrköpings kommun

Guldköping uppmärksammar Dolphins herrars SM-guld

Dela

Nu är det dags för Norrköpings kommun att hylla Norrköping Dolphins herrar och det SM-guld som de på ett imponerande sätt spelade hem i slutet av maj. Ikväll, tisdag den 5 oktober, möter Dolphins herrar Borås Basket på hemmaplan och då kommer de också att firas av Norrköpings kommun.

Foto: Norrköping Dolphins
Foto: Norrköping Dolphins

– Äntligen har vi möjlighet att lyfta deras fantastiska prestation som bidrar till att strålkastarna ännu en gång sätts på Norrköping som basketstad. Jag är oerhört stolt och glad, säger Maria Sayeler Behnam (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Så kommer Norrköping Dolphins herrar att firas:

  • Det lysande körsbärsträdet som var en del av Norrköping light festival har placerats utanför Stadium Arena i färgen guld.
  • Infartsskyltarna till Norrköping pryds med texten: Välkommen till Guldköping! Grattis Dolphins till SM-guld!
  • Vattenfallet i Industrilandskapet kommer under kvällen den 5 oktober att vara i färgen orange med texten Grattis Dolphins till SM-guldet!
  • Norrköpings skänker 10 000 kronor till att utveckla Dolphins barn- och ungdomsverksamhet för att säkerställa att fler baskettalanger ges möjlighet att växa fram i Norrköping. Checken samt blommor överlämnas av kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S) i samband med herrlagets match den 5 oktober då de möter Borås Basket på hemmaplan.
  • Laget kommer också att bjudas in till kommunens Guldmiddag i stadshuset när det blir möjligt.

Kontakt:

Maria Sayeler Behnam (S)
Titel: ordförande kommunfullmäktige
Telefon: 0738-96 15 86

_________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköping Dolphins
Foto: Norrköping Dolphins
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum