Axess

Gunilla Kindstrand synar kulturen i en ny intervjuserie på Axess TV

Dela

På måndag kväll kl. 21.00 och fem måndagar framöver tittar Kindstrand närmare på problemen med Sveriges kulturpolitik. Vem styr egentligen över kulturen? Är det politikerna? Är det tjänstemännen? Är det kulturarbetarna och konstnärerna själva? Och var kommer medborgarnas, skattebetalarnas, röster in?

Gunilla Kindstrand intervjuar fem gäster med inblick i kultursektorn.

16 november - Lars Anders Johansson om huruvida skattefrihet är bättre än bidrag.

23 november - Owe Ronström om varför dagens kulturpolitik har svårt att bli relevant utanför städerna.

30 november - Roger Blomgren om vad man inte kan tala om i kulturdebatten.

7 december - Eva Bergquist om konsten att uppfostra en kulturpolitiker.

14 december - Stina Oscarson om att gå mot kulturströmmen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Ny dokumentär om bildförbudet inom islam12.11.2020 09:30:00 CETPressmeddelande

Enligt tradition får inte Gud eller profeten Muhammed avbildas. Detta har gett upphov till en rik visuell konstform i den islamiska världen baserad på kalligrafi, blommönster och geometri. Hur har begränsningarna som islam anger påverkat konst och konstnärer inom den muslimska världen? Med hjälp av experter på islamsk konst och tro undersöker Rageh Omaar effekten av dessa begräsningar genom århundradena.

Politiken som omöjligt uppdrag6.10.2020 07:11:00 CESTPressmeddelande

Skapa lycka och ta bort alla risker. Så ser det nya politiska uppdraget ut, om man får tro den brittiske historikern Robert Crowcroft. Väljarna vill ha det och de styrande lovar det. Men eftersom uppdraget är omöjligt växer missnöjet och frustrationen. I nya numret av Axess kommenterar sex svenska skribenter Crowcrofts kritiska bild av säkerhetstänkandets seger. I sin ledare skriver PJ Anders Linder att det behövs både ordning och lag. Lars Lönnroth porträtterar PO Enquist och Susanna Birgersson påminner om skillnaden mellan ett hem och en utställningslokal. Axess nr 7/2020 har landat hos prenumeranterna och finns i butik från nästa vecka.

"Förklara din forskning" är tillbaka!5.10.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Vad är det senaste inom svensk vetenskap? Det får du veta i "Förklara din forskning" - programmet där Catta Neuding och Katarina O'Nils Franke samtalar med unga forskare om det mest intressanta i deras arbete. Första avsnittet sänds 13 oktober kl 21.00. Då möter vi idéhistorikern och författaren Isabelle Ståhl som undersöker hur psykedeliska droger använts till att utforska psyket i början på 1900-talet.

Höstens "Studio Axess" och "Panelen" är igång!22.9.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Höstens säsong av Axess TV:s två aktualitetsprogram är igång. I första "Studio Axess" samtalar PJ Anders Linder med polisen och kriminologen Fredrik Kärrholm om gangstervåld - är hårdare straff lösningen på problemen? Första "Panelen" under ledning av Erik Thyselius gästas av Maria Abrahamsson, Erik Hörstadius och Torbjörn Elensky. Ämnena är klaner och kriminalitet, hur EU egentligen mår och mordförsöket på Navalnyj. Varje söndag kl 22.00 eller i Axess TV:s sociala medie-kanaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum