Moderaterna

Gunnar Strömmer, partisekreterare (M), åker på bussturné i Norrland

Dela

Mellan måndag 25 april och fredag 29 april besöker Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och partiets närings- och energipolitiska talesperson, samt ordföranden i riksdagens näringsutskott, Carl-Oskar Bohlin, tio norrländska orter, för att diskutera politiska möjligheter, problem och lösningar för den pågående nyindustrialiseringen av norra Sverige.

Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson (M) och Gunnar Strömmer, partisekreterare (M)
Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson (M) och Gunnar Strömmer, partisekreterare (M)

Gunnar Strömmer och Carl-Oskar Bohlin kommer att besöka följande orter: 

Måndag 25 april: Luleå och Piteå 
10:30 Besök vid batteriföretaget Talga 
13:30 Besök vid F21 Norrbottens Flygflottilj 
18:00 Dörrknackning i Piteå 
 
Tisdag 26 april: Skellefteå och Umeå 
08:00 Besök på Kankbergsgruvan, Boliden 
11:30 Besök hos Northvolt, Skellefteå 
15:00 Besök på Totalförsvarets Skyddscentrum (SkyddC) i Umeå 
18:00 Dörrknackning i Umeå 
 
Onsdag 27 april: Nordmaling, Örnsköldsvik och Härnösand 
08.30: Frukostmöte i Nordmaling
10.30: Besök på kemiföretaget och bioraffinaderiet SEKAB i Domsjö
 
15:30 Företagsbesök i Härnösand 
 
Torsdag 28 april: Sundsvall 
10:00 Verksamhetsbesök i Sundsvall 
12:00 Företagarlunch i Sundsvall 
13:30 Besök hos textilieåtervinningsföretaget Renewcell i Sundsvall 
15:00 Besök hos SCA, Sundsvalls hamn 
18:00 Dörrknackning i Sundsvall 
 
Fredag 29 april: Söderhamn och Gävle 
08:00 Frukostmöte i Söderhamn 
10:30 Besök hos Tullverket i Gävle   
12:00 Företagarlunch i Gävle 
13:30 Kampanj i Gävle 

 

Media är välkomna att närvara och tid för intervjuer finns. 
Obligatorisk föranmälan till pressekreterare Tom Samuelsson på tom.samuelsson@moderaterna.se eller 073-086 98 57.

 

Om Moderaternas bussturné i Norrland

Just nu sker en nyindustrialisering av Norrland. Allt fler industrier väljer att förlägga sin verksamhet där, varav flera inom näringar som är avgörande för den gröna omställningen och Sveriges konkurrenskraft i framtiden.  

På många norrländska orter finns en stark nybyggaranda. Man planerar för nya bostadsområden som ska husera ingenjörer, servicepersonal och annan kompetens som behövs. Nyindustrialiseringen skapar samtidigt flera politiska utmaningar: hur ska vi få ännu fler företag och talanger till Norrland, hur får vi dem att stanna kvar och hur säkrar vi att det finns tillräckligt med el för att nysatsningarna alls ska kunna bli av? 

Idag vittnar många företag om problem kring tillståndsprocessen för gruvor och brytning av mineral, oro för energiförsörjningen, krångliga regler för skogsbruk, höga skatter, brist på bostäder och en växande otrygghet i samhället. 

S-regeringens åtta år av oförmåga att lösa dessa problem utgör i sig ett hot mot tillväxten i Norrlandslänen. Förutsättningarna behöver förbättras på en lång rad områden. 

Moderaterna ser norra Sverige som navet för den gröna exportindustrin – där svenska spjutspetsföretag bidrar till att hjälpa hela världen med den gröna omställningen. Det gör denna utveckling till en angelägenhet för hela Sverige. 

Samtidigt med denna positiva utveckling utmanas också den europeiska säkerhetsordningen av Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Det blixtbelyser Sveriges behov av militära allianser, nationell försvarsförmåga, men också behovet av större självförsörjningsgrad både när det kommer till energiproduktion, livsmedel, kritiska metaller och mineral.

Kontakter

Bilder

Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson (M) och Gunnar Strömmer, partisekreterare (M)
Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson (M) och Gunnar Strömmer, partisekreterare (M)
Ladda ned bild

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer åker på turné i Trollhättan och Skaraborg29.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Onsdagen 29 juni till torsdagen 30 juni åker Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer på turné i Västsverige. Fem orter kommer att besökas: Trollhättan, Vara, Skara, Skövde och Mariestad. Temat är två av Sveriges största samhällsproblem just nu: brottsligheten och den ekonomiska pressen på hushåll och företag. Gunnar Strömmer kommer tillsammans med lokala företrädare att besöka följande orter: Onsdag 29 juni: Trollhättan, Vara och Skara 09.45-11.00: Samtal med polisen i Trollhättan efter bilbränderna i juni 11.30-13.00: Företagarlunch i Trollhättan 14.00-15.00: Verksamhetsbesök hos Kvänum i Vara 18.00-19.15: Dörrknackning i Skara Torsdag 30 juni: Skara, Skövde och Mariestad 09.00-10.15: Verksamhetsbesök hos ICA Munken i Skara 11.30-13.00: Företagarlunch i Skövde 13.30-14.45: Besök hos Effektiv Samordning för Trygghet i Skövde Media är välkomna att närvara och tid för intervjuer finns i anslutning till besöken. Vänligen hör av er till pressekreterare Caroline Opsahl på caroline.ops

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum