Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent får ny logotyp – efter drygt 50 år

Dela
Redan 1962 skapades Håll Sverige Rents logotyp, som fram tills idag varit helt oförändrad. Men eftersom nedskräpning är ett högst aktuellt problem vill Håll Sverige Rent nu bli ett mer inkluderande och urbant varumärke och har därför skapat en ny logotyp och ett nytt uttryck.

– Nedskräpning är en aktuell fråga, kanske mer aktuell än någonsin med våra nya konsumtionsbeteenden. Med vårt nya uttryck vill vi visa att alla kan vara med och påverka och också visa att skräpet finns överallt, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rents symbol skapades 1962 av konstnären Billy Good, då kampanjen ”Håll Naturen Ren” startade. Symbolen visar en granskog som speglas i en klarblå sjö. Nu har dessa två färger integrerats och samtidigt öppnar Håll Sverige Rent upp logotypen, så att andra språk kan användas och även lokala anpassningar.

– Vi vill vara inkluderande och vi vill att alla som bor i Sverige, oavsett i stan eller på landet, ska vilja vara med i våra kampanjer. Genom att både kunna göra lokala och språkliga anpassningar tror vi att vi kan nå ut mycket bredare och få fler att sprida vårt budskap, säger Johanna Ragnartz.

Håll Sverige Rent har sedan 60-talet drivit kampanjer, och förra året deltog fler än 800 000 människor i Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj. Håll Sverige Rent har också ett tätt samarbete med många kommuner.

Kontakt:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, johanna.ragnartz@hsr.se, telefon 076-941 01 89
Petra Holgersson, pressansvarig, petra.holgersson@hsr.se , telefon 072-5654405

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum