Enköpings kommun

Hannu Högberg blir tillförordnad kommundirektör

Dela

Hannu Högberg, stabschef på kommunledningsförvaltningen går in som tillförordnad kommundirektör när Ulrika K Jansson slutar.

Hannu Högberg blir tillförordnad kommundirektör från och med den 1 april.
Hannu Högberg blir tillförordnad kommundirektör från och med den 1 april.

Hannu har i rollen som stabschef arbetat nära kommundirektör Ulrika K Jansson, hans närmaste chef.

Tillförordnad kommundirektör från den 1 april

Den 1 april går Hannu in i rollen som tillförordnad kommundirektör, dock längst till och med 30 november. Under perioden då Hannu går in som tillförordnad kommundirektör kommer kommunikationschef Cecilia Toresäter att bli tillförordnad stabschef.

– Ulrika K Jansson har påbörjat ett arbete med ett systematiskt och förvaltningsövergripande utvecklingsarbete. Politikens vilja är att fortsätta förändringsresan och när det blev klart att Ulrika lämnar för Karlstad fick Hannu frågan om att gå in rollen som tillförordnad kommundirektör. Hannu har samarbetat med Ulrika och gjort ett mycket gott arbete med att leda kommunledningsförvaltningen. Han har arbetat lösningsorienterat med en förståelse för politiskt styrd verksamhet och skapat ett lugn och en stadga, men med blicken på förvaltningens utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book.

–Det känns bra att lämna över till Hannu eftersom vi arbetat nära varandra, det blir en mjuk övergång. Enköpings kommun kan därmed fortsätta den utvecklingsresa som inletts tillsammans med förvaltningscheferna och bolagen, säger Ulrika K Jansson.

Fokus på samverkan mellan förvaltningar

–Jag kommer att fortsätta där Ulrika slutar med att utveckla kommunen och finna samverkan i genomförandet av uppdrag för att nå våra mål. Fokus kommer att riktas mot att vidareutveckla former för samverkan mellan förvaltningarna, säger Hannu Högberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hannu Högberg blir tillförordnad kommundirektör från och med den 1 april.
Hannu Högberg blir tillförordnad kommundirektör från och med den 1 april.
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum