Bookmark Förlag

Happy Food-revolutionen fortsätter i Happy Food 2.0

Dela

Efter över 50 000 sålda ex och enorma framgångar med Happy Food – Om hur mat och lycka hänger ihop är det nu klart att det kommer en uppföljare. Den efterlängtade fortsättningen har titeln Happy Food 2.0 – Om hur måltiden och lyckan hänger ihop, och blir Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts tredje gemensamma bok.

Redan nu i höst kan läsare se fram emot ännu en djupdykning i forskningen om mat och lycka. Denna gång med fokus på måltiden, och alla dess delar.

"Måltiden som helhet är en oerhört viktig del av lyckopusslet! Den påverkar både individen och samhället, och Happy Food 2.0 riktar en strålkastare på detta samband", säger författaren Henrik Ennart.

Bakom boken står stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart. Tillsammans med fotografen David Loftus har de skapat en bok som lyfter råvaror och måltidens roll för våra tarmbakterier, utan att försumma smaklökarna.

"Vi har fått en sådan fantastisk respons från alla läsare, och många har bett om fler recept. I Happy Food 2.0 har vi sett till att fylla sidorna med massvis av recept", säger Niklas Ekstedt.

Boken ges ut på Bookmark Förlag i oktober 2018 och presenterar ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Vi får bland annat veta att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet, att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet och att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet.

"Vi är glada att inför Internationella mag- och tarmdagen äntligen kunna berätta för alla läsare av Happy Food att det nu kommer en uppföljare. Jag har redan förändrat mina matvanor utifrån bokens innehåll", säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum