Svenska Orienteringsförbundet

Här är den svenska truppen till VM i skidorientering

Dela

24-28 februari avgörs VM i skidorientering i estniska Kääriku. Nu är den svenska truppen uttagen: - Målet är att åka från VM med flera medaljer, och detta även av den ädlaste valören, säger förbundskapten Ann Enman.

Estland står för första gången någonsin som värd för VM i skidorientering.

Tävlingarna avgörs i Kääriku i södra Estland.

Coronapandemin har inneburit att allt internationellt tävlande, utöver VM, ställts in. Men de svenska åkarna har haft gott om tävlingstillfällen genom den nystartade Svenska Cupen.

Den gångna helgen avgjordes Svenska Cupen-tävlingar i Sundsvall och därefter tog förbundskapten Ann Enman ut sin VM-trupp.

De respektive nationerna får komma till start med sex åkare per distans, och förbundskapten Enman har tagit ut sex damer och sex herrar.

- Vi har väldigt starka trupper både på dam- och herrsidan. Det gör att vi, som alltid, har en hög målsättning. Målet är att vi ska kunna åka från VM med flera medaljer, och detta även av den ädlaste valören, säger Enman.

Senaste världsmästerskapet avgjordes i Piteå 2019, och två av de svenska medaljörerna därifrån, Magdalena Olsson och Markus Lundholm finns med i årets VM-trupp. Och vid det senaste internationella skidorienteringsmästerskapet, EM i Ryssland, plockade Sverige fem medaljer, bland annat guld i damstafetten.

I den svenska truppen finns två mästerskapsdebutanter. Gustav Johnsson och Lisa Larsen. Larsen har dock mästerskapsrutin sedan tidigare, detta från VM i längdåkning 2013.

Här är den svenska truppen:

Lisa Larsen, Alfta-Ösa OK
Magdalena Olsson, IFK Mora
Isabel Salén, IFK Mora
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, I 19 IF
Klara Yngvesson, Umeå OK

Erik Blomgren, Umeå OK
Gustav Johnsson, IFK Mora
Markus Lundholm, OK Renen
Linus Rapp, IFK Mora
Sixten Walheim, Robertsfors IK
Rasmus Wickbom, I 19 IF
Reserver: Hanna Eriksson, IFK Mora och Truls Lindholm, Sundsvalls OK


VM-programmet
Onsdag 24 februari Sprint
Torsdag 25 februari Jaktstart
Lördag 27 februari Medeldistans
Söndag 28 februari Sprintstafett (två åkare och totalt sex sträckor)

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

Svensk succé i den EM-sprinten – dubbla guld och ett brons16.5.2021 17:29:08 CEST | Pressmeddelande

Tre svenska medaljer blev facit på den individuella sprinten när EM i schweiziska Neuchâtel avslutades på söndagen. Regerande sprintmästarinnan Tove Alexandersson tog sitt andra guld på två dagar. På herrsidan var Emil Svensk starkast och vann sitt första individuella mästerskapsguld: ”Jag har haft lite stolpe ut på tidigare mästerskap. Skönt att det blev stolpe in nu, säger guldvinnare Emil Svensk som fick sällskap på pallen av bronsmedaljören Gustav Bergman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum