Svenska Bandyförbundet

Här är spelschemat för Elitserien Herr i bandy 2022/2023

Dela

Det har gått knappt tre månader sedan Edsbyns IF fick jubla över sitt 13:e SM-guld på Studenternas IP i Uppsala och nu står det klart hur spelschemat ser ut för den stundande säsongen.

Såhär såg det ut senast Gripen tog emot Edsbyn i Elitserien, hösten 2016. Nu möts de 
båda lagen i höstens premiäromgång. Foto: Hans Löfgren.
Såhär såg det ut senast Gripen tog emot Edsbyn i Elitserien, hösten 2016. Nu möts de båda lagen i höstens premiäromgång. Foto: Hans Löfgren.

Elitserien Herr är, efter ett par pandemidrabbade säsonger, tillbaka på 14 lag och 26 omgångar. Under senvintern fick vi säga tack och på återseende till IFK Rättvik, IK Tellus och Örebro SK, och samtidigt välkomnades Gripen Trollhättan BK tillbaka till bandyns finrum för första gången sedan de senast tvingades lämna Elitserien i mars 2017.

Nu står det bland annat klart att de gulsvarta västgötarna kommer få inleda sitt nya elitserieäventyr med en hemmapremiär i Slättbergshallen mot de regerande svenska mästarna, Edsbyns IF.

Återgången till 14 lag och utsikten om en pandemifri säsong har resulterat i ett spelschema där en av fokuspunkterna varit att få varje omgång att sitta ihop så mycket som möjligt. Allt för att slippa bekymmer med haltande tabeller. Ett arbete som också lyckats sånär som på något enstaka undantag.

– Vi jobbade för sammanhängande omgångar redan i fjol, men då ställde pandemin till det för oss. Nu har vi, med något enstaka undantag, lyckats få till ett schema som möjliggör för våra supportrar att följa med i en tabell som inte haltar mer än nödvändigt och det blir givetvis roligare för oss alla, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

– Det har varit ett väldigt smidigt och bra arbete tillsammans med klubbarna för att få till ett så optimalt schema som möjligt för alla parter. Det blir, som alltid, ett givande och tagande i jakten på fler helger till bandy, men vi fortsätter också se ökade möjligheter att på sikt starta seriespelet tidigare tack vare den expansiva hallutvecklingen, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Nytt för säsongen 2022/23 är även att åttondelsfinalerna lämnar sitt tidigare format om dubbelmöten enligt den gamla UEFA-modellen och i stället övergår till att spelas i bäst av tre matcher. Dessutom arbetar Föreningen Svensk Elitbandy och dess klubbar på att det under varje vecka av säsongen kommer att spelas en så kallad ”familjematch” på någon av våra arenor. Detta med en gemensam profil och som en del i arbetet att locka flera barn och barnfamiljer till Elitserien.

– Sedan en tid tillbaka arbetar vi med ett publikrekryteringsprojekt som heter “1000- dagarsplanen” och den här satsningen är den del i det. Projektet går i stora drag ut på hur vi ska arbeta för att öka publiksiffror och engagemang runt våra matcher och den kanske största pusselbiten i det är just hur vi lockar nya generationer bandyfans till våra läktare, säger Per Selin

Så spelas Elitserien Herr 2022/2023:

Premiäromgången

Fredag 28 oktober:

AIK Bandy - Sandvikens AIK
Broberg/Söderhamn - Hammarby IF
Vetlanda BK - Bollnäs GIF
Villa Lidköping - IFK Motala
IFK Vänersborg - IK Sirius
Västerås SK - Frillesås BK

Lördag 29 oktober:

Gripen Trollhättan BK - Edsbyns IF

Annandagsmatcherna måndag 26 december:

AIK Bandy - IFK Motala
Bollnäs GIF - Edsbyns IF
Broberg/Söderhamn - Sandvikens AIK
IK Sirius - Hammarby IF
Vetlanda BK - Frillesås BK
IFK Vänersborg - Gripen Trollhättan BK
Västerås SK - Villa Lidköping BK

Se hela spelschemat för Elitserien Herr 2022/23 här >

Kontakter

Bilder

Såhär såg det ut senast Gripen tog emot Edsbyn i Elitserien, hösten 2016. Nu möts de 
båda lagen i höstens premiäromgång. Foto: Hans Löfgren.
Såhär såg det ut senast Gripen tog emot Edsbyn i Elitserien, hösten 2016. Nu möts de båda lagen i höstens premiäromgång. Foto: Hans Löfgren.
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Årets skyttedrottning Tilda Ström skänker prispengar till moderklubben Villa Lidköping BK8.6.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tilda Ström från Villa Lidköping BK är Årets Skyttedrottning 2021/2022. Det stod klart när Elitserien Dam avslutades i februari. Ström gjorde hela 73 mål på 17 matcher och slog därmed det 26 år gamla rekordet. Nytt för i år är att Årets Skyttedrottning även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Ström valt att ge till moderklubben.

Årets skyttekung Christoffer Edlund skänker prispengar till Villa Lidköping BKs ungdomsverksamhet7.6.2022 09:11:33 CEST | Pressmeddelande

Christoffer Edlund från Villa Lidköping BK är Årets Skyttekung 2021/2022. Edlund får utmärkelsen för nionde gången och gjorde 79 mål på 29 matcher under säsongen. Nytt för i år är att Årets Skyttekung även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Edlund valt att ge till hemmaklubbens ungdomsverksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum