Fastighetsägarna

Hela Stockholm ska leva - Fastighetsägarna kraftsamlar för att hålla Stockholm levande

Dela

Varje dag mellan den 10 till 12 juni arrangerar Fastighetsägarna Stockholm ett timslångt livesänt seminarium i talkshowformat kring de utmaningar som Stockholm nu står inför. De tre webbsändningarna har olika teman och sänds live under rubriken ”Hela Stockholm ska leva”, som är en del av Fastighetsägarnas initiativ för att återstarta Stockholm efter coronakrisen.

Stockholm är känd som en av världens mest attraktiva städer att leva och verka i. Tillväxten av nya företag är hög och staden sjuder av liv med restauranger och butiker. Staden är en internationell förebild inom hållbarhet och integrationsfrågorna står högt på agendan. Men Stockholms lokalhyresgäster och fastighetsägare har drabbats hårt av krisen vilket riskerar att hota den levande staden.

– Stockholm står inför stora utmaningar efter den här krisen och det kommer att krävas både samarbete och nya lösningar för att hantera dem. Fastighetsägare står för stadens skelett och vi hoppas att ”Hela Stockholm ska leva” kan vara ett initiativ som blir ett startskott för en större samverkan mellan olika aktörer, säger Fastighetsägarna Stockholms vd, Oskar Öholm.

I en färsk enkät som Fastighetsägarna Stockholm genomfört bland sina medlemmar bedömer mer än varannan fastighetsägare (56%) att deras lokalhyresintäkter kommer att minska under tredje kvartalet. Bland de kategorier av lokalhyresgäster som har svårast att betala sina hyror är gruppen caféer och restauranger (59%) samt hotell och övrig besöksnäring (65%) kraftigt överrepresenterade.

– Detta är tydliga exempel på hur hårt den levande staden drabbas av krisen. Vi behöver dialog, samverkan och handling för att klara återstarten. Det är därför vi vill samla olika aktörer i ett samtal kring hur vi rent praktiskt ska möta utmaningarna, säger Oskar Öholm.

Med ”Hela Stockholm ska leva” vill Fastighetsägarna initiera en diskussion kring hur återstarten från krisen ska gå till på tre huvudområden som utgör teman för de tre dagarna:

Så tappar vi inte takten i klimatarbetet, onsdag 10 juni klockan 13:00-14:00 med bl.a. Katarina Luhr, miljö- och klimatborgarråd, Martina Söderström, hållbarhetschef Swecooch Michael Eskils hållbarhetschef AMF Fastigheter 

Hur skapar vi liv i staden igen? torsdag 11 juni klockan 13-14:00 med bl.a. Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, Per Lydmar, krögar- och hotellikon, Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg

 Miljonprogram – från framtidsdröm till potential, fredag 12 juni klockan 13:00-14:00Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd, Kent Persson, samhällspolitisk chef Heimstaden, Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap Göteborgs universitet

Seminarierna är tillgängliga för alla men anmälan krävs för att få en länk till livesändningen. Läs mer om programmet och anmälan här.

Seminarierna kommer kommer även att gå och titta på i efterhand på Fastighetsägarnas webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fastighetsägarna Stockholm kraftsamlar för en öppen stad9.7.2020 11:31:31 CESTPressmeddelande

Initiativet Stockholmslöftet som nu sjösätts handlar om att vi tillsammans måste ta ansvar för att hålla Stockholm öppet och levande. Fastighetsägarna Stockholm, Svensk Handel, Visita Stockholm, City i Samverkan och Visit Stockholm står bakom initiativet som vänder sig direkt till såväl företag och organisationer som till besökare och invånare med uppropet ”Öppen stad – allas ansvar”.

Storstädernas stadskärnor tappade mer än hälften av sina besökare under april25.6.2020 07:40:00 CESTPressmeddelande

Flödet av människor som rör sig i våra stadskärnor har minskat drastiskt under coronapandemin. Tappet är stort i alla typer av stadskärnor, men störst i storstäderna som tappade 55 procent av flödet i april jämfört med samma månad föregående år. Det visar flödesdata som tagits fram för den årliga rapporten Cityindex, som är ett samarbete mellan Fastighetsägarna och HUI Research, och som tar fram unik data för alla Sveriges 107 stadskärnor.

Fastighetsägarna kartlägger coronapandemins effekter på stadskärnorna26.5.2020 11:23:03 CESTPressmeddelande

Coronapandemin har fått stora effekter på utvecklingen i stadskärnorna när myndighetsrestriktioner gjort att färre människor rör sig i våra städer. Fastighetsägarna kartlägger därför tillsammans med HUI Research försäljningsutvecklingen för olika branscher i stadskärnorna och tar dessutom fram prognoser för hur försäljningen i stadskärnorna kommer se ut under 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum