CUPRA Sverige

Högsta betyg för CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell – fem stjärnor i Euro NCAP

Dela

CUPRA Born tog hem fem stjärnor Euro NCAPs säkerhetstester med höga poäng i alla kategorier.

  • CUPRA Born fick Euro NCAPs högsta betyg och behöll därmed märkets fantastiska resultat under de rigorösa testerna
  • CUPRAs första 100% eldrivna modell har visat sig vara en av de säkraste bilarna på marknaden med höga betyg i alla fyra kategorier: skydd av vuxna 93%, skydd av barn 89%, oskyddade trafikanter 73% och förarstödssystem 80%
  • Resultatet för CUPRA Born går i linje med CUPRA Formentor och CUPRA Leon, som båda mottagit 5 stjärnor

Martorell, Spanien, 6 juli 2022 – CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell, med emotionell design och omedelbar prestanda, har fortsatt märkets goda resultat i Euro NCAPs säkerhetstester och mottagit 5-stjärnor.

Det här är ett verkligt betydelsefullt resultat för CUPRA Born, som nu ansluter sig till CUPRA Formentor och CUPRA Leon med 5-stjärnor. Det här visar ännu en gång att märket är starkt engagerat i att leverera bilar som kombinerar modern prestanda med maximal säkerhet. Denna gång i en 100% eldriven modell.

”CUPRA har inte bara åtagit sig att föra känslor till den elektriska världen, utan också de högsta säkerhetsstandarderna till marknaden”, sa Werner Tietz, Executive Vice-President for Research and Development på CUPRA. ”Det här har vi bevisat med CUPRA Formentor och CUPRA Leon, och nu har vi fortsatt vårt engagemang inom säkerhet med CUPRA Borns 5-stjärniga betyg.”

Brett utbud av förarassistanssystem

CUPRA Borns framgångar har möjliggjorts tack vare det breda utbudet av förarassistanssystem.

Systemen inkluderar automatisk nödbromsning (AEB), vägmärkesidentifiering, Travel Assist, Light Assist och Pre-Crash Assist. Till detta ska läggas sju krockkuddar, däribland den standardmonterade mittkrockkudden fram, Front Assist med bil-, fotgängar- och cyklistavkänning, Emergency Steering Assist och korsningsassistent, Lane Assist och Emergency e-Call, tillsammans gör dessa system CUPRA Born till en av de säkraste bilar som finns att tillgå, även ställd inför de senaste och strängare testmetoderna som Euro NCAP använder.

Förutom detektering av fotgängare, cyklister och andra fordon, innehåller Front Assist även Emergency Steering Assist och korsningsassistent. När Front Assist griper in, då föraren påbörjat en undanmanöver för att undvika en kollision, gör Emergency Steering Assist riktade ingrepp i styrningen och bromssystemet för att hjälpa till att hitta den optimala vägen ut ur situationen.

CUPRA Born: bland de säkraste bilarna på marknaden

CUPRA Born fick höga poäng inom varje testkategori: Skydd av vuxna 93%, skydd av barn 89%, oskyddade trafikanter 73% och förarstödssystem 80%.

Sedan Euro NCAP uppdaterade sina testprocedurer har CUPRA arbetat hårt för att se till att dess fordon fortsätter att nå höga poäng, och det faktum att CUPRA Born ansluter sig till CUPRA Formentor och CUPRA Leon i dess 5-stjärniga betyg vittnar om varumärkets engagemang för leverera fordon av högsta möjliga säkerhetsklass.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum