Axess

Höstens första magasin ute nu!

Dela

Vem håller egentligen i trådarna? Läs Cecilia Nikpay om makten bakom makten. Fredrik Erixon, Adam Cwejman, Patrik Oksanen och Michael Bergman diskuterar om det finns någon chans att Sverige hittar fram till en självständig och konstruktiv EU-politik. Och Susanne Wigorts Yngvesson coronatestar det svenska samvetet. Det och mycket mer i höstens första nummer av Axess Magasin!

Axess nr 6/2020 når prenumeranterna i dagarna och nästa vecka finns tidningen i butik, men redan nu finns flera av artiklarna tillgängliga digitalt via axess.se

Recensionex? Mejla: redaktionen@axess.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Vilka böcker sätter agendan i London, Paris och New Delhi? Vilka idéer präglar framtidsdebatten i USA och Kina? Axess Magasin är tidskriften som öppnar fönstret mot det internationella samtalet. Utkommer nio gånger om året med hundra sidor som ger både bredd och djup - för dig som gillar vetenskap, bildning och tradition.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Höstens "Studio Axess" och "Panelen" är igång!22.9.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Höstens säsong av Axess TV:s två aktualitetsprogram är igång. I första "Studio Axess" samtalar PJ Anders Linder med polisen och kriminologen Fredrik Kärrholm om gangstervåld - är hårdare straff lösningen på problemen? Första "Panelen" under ledning av Erik Thyselius gästas av Maria Abrahamsson, Erik Hörstadius och Torbjörn Elensky. Ämnena är klaner och kriminalitet, hur EU egentligen mår och mordförsöket på Navalnyj. Varje söndag kl 22.00 eller i Axess TV:s sociala medie-kanaler.

Exklusiv intervju med succéförfattaren Hilary Mantel9.6.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Senaste Axess bjuder på extra mycket läsning inför sommaren! Vi recenserar aktuell svensk facklitteratur, bland annat om Sveriges medeltid, Jenny Lind och Elin Wägner. Fredrik Johansson tar itu med gapiga kulturchefer. Charlotta E Lindell samtalar med författaren Hilary Mantel om avslutet på hennes romantrilogi om Thomas Cromwell. Och med pandemin har den stora osäkerheten gjort entré. Katarina Barrling, Mårten Schultz, Nina Solomin och Åsa Wikforss om tankar i sjukdomens tid efter en inledande essä av Nicklas Berild Lundblad. Trevlig sommar med Axess!

När ledarskapet sviktar31.3.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Politiskt önsketänkande och senfärdighet är centrala förklaringar till oordning och pessimism i det svenska samhället. Det framgår av temablocket i nya numret av Axess. Adam Cwejman, politisk redaktör i Göteborgs-Posten, tar stadsplaneringen som exempel och visar hur orealistiska planer är en orsak till den stora segregationen. Dessutom: Mikael Timm skriver om den krisande kulturkritiken. Karlis Neretnieks analyserar vårt utsatta säkerhetsläge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum