Almega

Hur utvecklar sig konjunkturen i tjänstesektorn?

Dela

Nedgången i industrikonjunkturen sprider sig till tjänstesektorn. Hur är läget i olika tjänstebranscher och vad innebär detta för sysselsättningen och den stundande avtalsrörelsen? På ett lunchseminarium 9/12 släpper Almega nästa Tjänsteindikator, konjunkturindikatorn som varje kvartal visar hur konjunkturen i tjänstesektorn har utvecklats.

Patrick Joyce, chefekonom på Almega.
Patrick Joyce, chefekonom på Almega.
Utvecklingen i tjänstesektorn har en allt större tyngd i svensk ekonomi. Över hälften av de nya jobb som skapats i Sverige sedan 2010 har tillkommit i den privata tjänstesektorn.
 
Almega bjuder in ekonomiska bedömare, utredare och media till ett intressant seminarium om Almegas Tjänsteindikator för det fjärde kvartalet 2019.
 
Medverkande: Patrick Joyce, chefekonom Almega och Oscar Scheja, ekonom Almega.
 
Tid: 12.00 - 13.00. 

Enklare lunch serveras. 
 
Seminariet är kostnadsfritt men platserna är begränsade. Vänligen anmäl dig här! 

För frågor, hör av dig till Andreas Eriksson, pressekreterare på 0722356117 eller andreas.eriksson@almega.se
 
Vi ser fram emot en engagerad diskussion mellan deltagarna.
 
Varmt välkommen!

Bilder

Patrick Joyce, chefekonom på Almega.
Patrick Joyce, chefekonom på Almega.
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Förläng sänkningen av företagens sjuklönekostnader29.7.2020 08:38:54 CESTPressmeddelande

De ekonomiska konsekvenserna av Corona-pandemin kan inte jämföras med förlusterna av människoliv, men de har skapat stora problem för företag i Sverige. Regeringen och samarbetspartierna har lyssnat på företagens förslag och viktiga åtgärder har genomförts. Men när antalet sjukskrivna återigen ökar är det viktigt att staten fortsätter att ta ett huvudansvar för företagens sjuklönekostnader, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum