Enköpings kommun

Ica Nära Bergvreten får Enköpings kommuns tillgänglighetspris

Dela

Ica Nära Bergvreten har i dag tilldelats Enköpings kommuns tillgänglighetspris. Priset överlämnades till Josefine Knutsson, butikschef och Magnus Wiklund, Ica-handlare.

Priset delades ut av Jesper Englundh, ordförande kommunala tillgänglighetsrådet, vice ordförande Katarina Lindberg och Jan Wigdell, initiativtagare till priset.

– Det är otroligt glädjande att få tilldela priset till en representant för näringslivet som blivit en förebild i arbetet för ökad tillgänglighet i en svår tid, säger Jesper Englundh, ordförande tillgänglighetsrådet.

– Man är lite mållös och samtidigt väldigt rörd. Det var inget vi förväntade oss men det känns väldigt fint att få ett kvitto som visar på att vi gjort något uppskattat, säger Josefine Knutsson, butikschef.

Motiveringen till priset

”Med en service utöver det vanliga har ICA Nära Bergvreten tillgängliggjort det centrala behovet av livsmedelsinköp för många enköpingsbor som känt oro för att besöka en fysisk butik. ICA Nära Bergvreten har tagit ett stort samhällsansvar under pandemiutbrottet av Covid-19 och gjort stora insatser för tillgängligheten.”

Uppmärksammar förbättrad tillgänglighet sedan 2018

Priset uppmärksammar insatser som förbättrat livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Priset kom till efter ett medborgarförslag och har delats ut sedan 2018.

Frågor

Jesper Englundh (S) ordförande tillgänglighetsrådet
Telefon: 0171-62 80 05
E-post: jesper.englundh@politiker.enkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum