RF/SISU

Idrottsutövares hälsa främsta prioritet i antidopingarbetet

Dela

I denna extraordinära tid med samhällsåtgärder för att minska smittspridning är hänsynen till idrottsutövarnas hälsa Svensk Antidopings främsta prioritet. Svensk Antidoping fortsätter arbetet inom alla verksamhetsområden men vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa hälsan till idrottsutövarna och funktionärerna.

- Svensk Antidoping följer myndigheters beslut och rekommendationer och har utifrån dessa upprättat en särskild plan för att säkerställa att ett så effektivt antidopingarbete som möjligt kan fortsätta. Vi följer hela tiden utvecklingen och kan behöva förändra och ta nya beslut framöver, säger Åke Andrén-Sandberg, ordförande Dopingkommissionen.

Svensk Antidoping har kontakt med internationella antidopingorganisationer för att diskutera hur alla kan bidra till ett bästa möjligt antidopingarbete under denna period. Vi följer nära hur idrotten i Sverige påverkas av den situation vi befinner oss i för att hela tiden anpassa vår verksamhet därefter. Samtidigt med detta pressmeddelande informeras alla utövare som finns i Svensk Antidopings kontrollpool och informationen publiceras på vår hemsida antidoping.se så att hela idrottsrörelsen har tillgång till detta.

- Vilka förändringar vi gör i kontrollverksamheten kan jag inte berätta i nuläget då denna del av antidopingarbetet är konfidentiell för att kunna utföras oförutsägbart och på bästa sätt, säger Christine Helle.

Information om Svensk Antidoping (länk hemsida)

För mer information kontakta

Christine Helle
Chef Svensk Antidoping
08-699 61 60

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Idrotten behovs under och efter coronakrisen - öppet brev från RF-SISU Örebro län2.4.2020 15:00:20 CESTPressmeddelande

Många är vi som såg fram emot att följa Örebro Hockey, Linde Volley och Örebro Volleyboll i slutspelen eller KIF Örebro och Örebro SK:s start i fotbollens högsta serier. Men den mångfald av idrottssändningar vi kunnat följa dagligen från hela världen visas inte längre. Idrottsupplevelser som behövs som bäst nu när allt mer av oro och tristess kommer in i vår tillvaro.

Barn och ungdomsidrott prioriteras i fördelning av ekonomiskt stöd1.4.2020 20:12:01 CESTPressmeddelande

Idrottsrörelsen är ett av många samhällsområden som drabbas av Coronakrisen. Arbetet med hur fördelning ska ske av de 500 miljoner kronor som regeringen ska tilldela idrottsrörelsen i akut stöd har fortsatt. I kväll hade Riksidrottsförbundet och dess referensgrupp med 10 SF sitt andra möte och diskuterade Riksidrottsförbundets förslag till övergripande principer för fördelningen.

Beslut i Riksidrottsstyrelsen att egna medel går till bekämpning av corona31.3.2020 08:27:58 CESTPressmeddelande

Riksidrottsstyrelsen har fattat beslut om att det bör finnas möjlighet för föreningar att söka projektstöd inom ramen för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium, nämligen bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av Coronapandemin. Det kan handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, exempelvis digital.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum