If Skadeförsäkring

If Skadeförsäkring får ny koncernchef

Dela

Morten Thorsrud har utsetts till ny koncernchef för If Skadeförsäkring. Thorsrud har senast innehaft rollen som chef för affärsområde Privat i If. Han efterträder Torbjörn Magnusson som varit Ifs koncernchef sedan 2002.

Torbjörn Magnusson har varit koncernchef för Nordens ledande sakförsäkringsbolag i 17 år. Han går nu vidare till en ny roll hos Ifs ägare Sampo.

Rekordstarkt If
- Vi har precis lagt ytterligare ett mycket starkt år för If bakom oss och det är med varm hand som jag nu överlämnar rodret till Morten Thorsrud, säger Torbjörn Magnusson.

Morten Thorsrud är väl bekant med If och har arbetat inom företaget sedan 2002. Sedan 2013 har han innehaft rollen som chef för Ifs största affärsområde Privat. Dessförinnan ledde han affärsområde Industri.

- Ifs framgångar är ett resultat av vårt arbete med att vara bäst på risk, tillsammans med ett tydligt fokus på att erbjuda våra kunder bästa möjliga produkter och service. Det senare, inte minst, genom förstaklassiga digitala lösningar. Detta är en strategi som kommer fortsätta under mitt ledarskap, säger Morten Thorsrud.

Ny ledare för affärsområde Privat
Ingrid Janbu Holthe efterträder Morten Thorsrud som chef för affärsområde Privat. Hon får ansvar för drygt tre miljoner privatkunder i Norden och tar samtidigt plats i Ifs koncernledning. Ingrid Janbu Holthe kommer närmast från rollen som ledare för Sales & Service Norge, inom affärsområde Privat, en befattning hon innehaft sedan 2015.

Ledningsförändringar i Sampo
Torbjörn Magnusson kommer även fortsatt att ha en aktiv roll i If, som styrelseordförande i moderbolaget If P&C Insurance Holding AB (publ). Han kommer att överta rollen som koncernchef för Sampo plc. den 1 januari 2020. Utöver detta har Nordea Plc. valberedning idag föreslagit Torbjörn Magnusson som ny ordförande i Nordeas styrelse.

Ricard Wennerklint, vice VD på If, lämnar sin operativa roll och blir styrelsemedlem i If P&C Insurance Holding AB (publ). Utöver detta har valberedningen för Topdanmark A/S föreslagit Wennerklint som ny styrelseordförande i Topdanmark.

Länk till CV

https://www.if.se/om-if/om-oss/ledning
https://www.sampo.com/governance/executive-committee/

Kontaktpersoner för media:

- Torbjörn Magnusson:
Kontakta Mirko Hurmerinta, IR & Communications Specialist hos Sampo, på +358 10 516 0032 eller mirko.hurmerinta@sampo.fi.
- Morten Thorsrud och Ingrid Janbu Holthe: Kontakta Jon Berge, informationsdirektör för If i Norge, på +47 905 98 680 eller jon.berge@if.no.
- Ricard Wennerklint: Kontakta Mirko Hurmerinta.

Bilder

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

Lugn, vi hjälper dig.

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 6 800 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Snöskottningsregler ”en riktig brain freeze” för husägare6.2.2019 11:15:00Pressmeddelande

Efter den senaste tidens kraftiga snöfall ligger snön i drivor utanför husen. Men vems ansvar är det egentligen att hålla trottoaren utanför tomtgränsen skottad och sandad? En genomgång som försäkringsbolaget If har gjort av reglerna i några av Sveriges större kommuner visar att den saken varierar beroende på var i landet du bor. Det kan finnas skäl att kolla upp hur det ligger till i din kommun – i värsta fall kan du bli skadeståndsskyldig om någon halkar utanför ditt hus.

Antal reservdelsstölder halverades under 2018 – men fortsatt höga nivåer31.1.2019 07:30:00Pressmeddelande

Efter ett rekordhögt antal stölder av bilreservdelar under de gångna åren i Sverige var utvecklingen under 2018 klart positiv. Enligt nya siffror har reservdelsstölderna nästan halverats under året, jämfört med året innan, och försäkringsbolaget Ifs förebyggande arbete tillsammans med andra aktörer i branschen tros ha varit en starkt bidragande faktor. Historiskt sett är dock antalet stölder fortsatt många – och If ger här några tips om vad man som bilägare kan göra för att skydda sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum