Biometria

Ingela Ekebro ny VD för Biometria

Dela

Ingela Ekebro tillträdde den 1 februari som ny VD för Biometria. Ingela har en mångårig erfarenhet från olika ledande positioner inom SCA, senast som senior rådgivare.

Ingela Ekebro, ny VD för Biometria. Foto: Biometria
Ingela Ekebro, ny VD för Biometria. Foto: Biometria

− Ingela har med framgång drivit stora projekt, bland annat SCA:s stora expansionsprojekt Helios vid Östrands massafabrik. Hennes samlade kompetens och ledaregenskaper passar väl ihop med vad som krävs för att driva och utveckla Biometria med ett fortsatt gott förtroende för mätning, redovisning och datahantering av Sveriges virkes- och skogstransportaffärer, säger Mats Sandgren, styrelseordförande för Biometria.

Ingela Ekebro har en rad olika befattningar på SCA bakom sig. Hon har tidigare varit avdelningschef inom produktionen på Östrand och ansvarig för skiftsorganisationen samt senare fabrikschef för Östrand och chef för SCA:s massaaffär.

− Jag är glad och hedrad över att ha fått förtroendet att axla VD-rollen. Det är både spännande och utmanande att tillsammans med mina medarbetare utveckla vår väg framåt i Biometria. Ett stort fokus kommer att ligga på VIOL 3 som är ett mycket viktigt projekt som måste slutföras och implementeras på ett bra sätt, parallellt ska vår löpande verksamhet ha en fortsatt bra leverans, säger Ingela Ekebro.

Ingela Ekebro är född 1965 och utbildad energiingenjör. Hon har efterträtt Peter Eklund.

För mer information:
Ulrika Sten, kommunikationschef
Tel: 070-757 64 54
E-post: ulrika.sten@biometria.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ingela Ekebro, ny VD för Biometria. Foto: Biometria
Ingela Ekebro, ny VD för Biometria. Foto: Biometria
Ladda ned bild

Dokument

Om

Biometria
Dragarbrunnsgatan 35
753 20 Uppsala

010-228 50 00https://www.biometria.se/

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

www.biometria.se

Följ Biometria

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Biometria

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum