Schibsted

Insurello tar in ytterligare 75 miljoner kronor för internationell expansion - Schibsted bland investerarna

Dela

Insurello, som hjälper konsumenter att få rätt ersättning från försäkringsbolag, tar in ytterligare 75 miljoner kronor i en investeringsrunda, ledd av Inventure med Schibsted som co-lead. Även Luminar Ventures fortsätter att investera i bolaget. De nya storinvesteringarna kommer efter Insurellos förvärv av Ifdelayed som hjälper privatpersoner att få rätt mot flygbolag vid förseningar, och ska nu bana väg för en internationell expansion.

Insurello ledningsgrupp
Insurello ledningsgrupp
Insurello är en uppstickare inom försäkringsbranschen med en digital tjänst som hjälper konsumenter att hitta okända försäkringar och att få ut den ersättning de har rätt till efter personskada. Bolaget har sedan starten 2016 blivit utsett till ett av världens hundra främsta Insurtech-bolag och har under det senaste året dubblat personalstyrkan, som nu uppgår till över 70 personer. Totalt har bolaget hanterat över 85 000 ärenden och betalat ut över 75 miljoner kronor i ersättning till konsumenter.

– Intresset för Insurello har varit stort och nu fortsätter vi att automatisera tjänsten samtidigt som vi kommer att expandera ordentligt. Vi vet att mörkertalet är stort ute i Europa och vi kämpar för att alla ska få rätt ersättning, oavsett tidigare erfarenhet, kunskap eller bakgrund. Ingen ska behöva gå miste om försäkringspengar den har rätt till, säger Marcus Janback, grundare och VD för Insurello.

I Sverige drabbas ca 600 000 människor av personskador varje år, men många får inte ut den ersättning de är berättigade till. Det beror främst på att ärendena kan vara krångliga att driva och att många ofta täcks av försäkringar de inte känner till. Samma problematik finns vid försenade flyg, vilket ligger bakom Insurellos nyligen genomförda förvärv av konsumenträttsföretaget Ifdelayed.

– Insurello är ett av få bolag som växer trots oroliga tider och vi investerar dels i en automatiserad produkt som löser ett tydligt problem för kunden, men framförallt i ett imponerande team som nu kan ta Insurello ut på nya marknader i Europa. Visionen att ge rätt ersättning till alla är något vi gärna vill vara del av, säger Linus Dahg, Partner på Inventure som bland annat tidigare investerat i Swappie och Omocom.
 
– Insurello stärker människors möjligheter till hjälp i en ofta utsatt situation. Med tydliga synergier med Schibsteds ekosystem kan vår investering hjälpa ännu fler människor samtidigt som det stärker bolaget framåt, säger Dan Ouchterlony, investment manager på Schibsted.

– Marcus har skapat ett värdeskapande bolag som överlevererat på alla fronter sedan dag ett. I och med den här investeringen kan Insurello ta ännu ett kliv framåt mot att digitalisera försäkringsbranschen och hjälpa ännu fler konsumenter, säger Jacob Key, General Partner på Luminar Ventures.

I Insurellos styrelse sitter Niclas Ward, tidigare vd på Trygg Hansa, han kommenterar möjligheten att expandera internationellt. 
 
– Jag tror definitivt på att Insurellos automatiserade hantering av ärenden inte bara kommer att älskas av kunderna utan också uppskattas av försäkringsbolagen runt om i Europa, säger Niclas Ward.

Totalt har Insurello nu tagit in över 100 miljoner kronor och förutom Inventure, Schibsted Growth och Luminar Ventures har även DHS Ventures och Wave Ventures tidigare satsat på bolaget.

För mer information kontakta: Marcus Almén: press@insurello.se 

Om Insurello
Insurello är en konsumenttjänst som hjälper privatpersoner att få de försäkringsersättningar de har rätt till. Genom digitala lösningar och kunniga medarbetare kan Insurello hitta alla de försäkringar man täcks av och se till att konsumenter får den ersättning de har rätt till efter ett olycksfall. Insurello har sedan starten 2016 hanterat över 85 000 ärenden och hjälpt konsumenter att få ut 75 MSEK i ersättning. Under 2020 förvärvade bolaget konsumenträttföretaget Ifdelayed.com som hjälper konsumenter med ersättning efter försenade flyg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Insurello ledningsgrupp
Insurello ledningsgrupp
Ladda ned bild
Dan Ouchterlony, investment manager, Schibsted
Dan Ouchterlony, investment manager, Schibsted
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

SJ ny partner till Svenska hjältar – riktar fokus på miljöhjältar15.10.2020 08:45:00 CESTPressmeddelande

Miljö och klimat är ett av vår tids mest engagerande och viktiga ämnen. Med SJ som ny partner lanserar nu Svenska hjältar en ny kategori – Miljöhjälten. ”Klimat och miljö är några av de bevakningsområden som Aftonbladet har satsat på de senaste åren och det känns kul och viktigt att nu få lyfta upp alla hjälteberättelser som finns där”, säger Lena K Samuelsson, publisher Aftonbladet.

Expressen/GT/KvP ser över distributionen tillsammans med Aftonbladet8.10.2020 14:00:00 CESTPressmeddelande

Bonnier och Schibsted ser tillsammans över kvällstidningarnas distribution till återförsäljarna. Detta för att säkra de tryckta tidningarnas framtid. ”Givet minskande papperstidningsupplagor tittar vi nu på olika möjligheter att effektivisera distributionen. Vi utreder vad olika möjligheter innebär ur olika aspekter, men inga beslut är fattade”, säger Bengt Ottosson, på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum