Vänsterpartiet Malmö

Internationella kvinnodagen - Fira 8 mars med Malmövänstern!

Dela

Den 8 mars hyllar vi kvinnors kamp över hela världen med en stor demonstration och härligt efterhäng på Inkonst i Malmö. Talar gör bland annat Vänsterpartiet Malmös kommunalråd Emma-Lina Johansson och styrelseledamoten Patricia Olsson Escalante. Det väntas stor uppslutning i årets demonstration som går från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget.

Årets paroll är: Internationell solidaritet - Feminister världen över, förena er!

I Europa och världen vinner rasistiska högerpartier mark. Aborträtten hotas, EU militariseras och kvinnors kroppar säljs på marknad genom surrogatmödraskap och prostitution. I Sverige går vapenexporten på högvarv samtidigt som gränserna hålls stängda för de som flyr från krig. Kvinnor tvingas fortfarande ta största ansvaret för hem och barn, har lägre löner och sämre arbetsvillkor. Åtta män äger mer än halva världens befolkning, de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare.

Bortom orättvisorna finns en verklighet som kan bli vår!

Vi samlas klockan 17:00 på Gustav Adolfs Torg, där talar Vänsterpartiet Malmös kommunalråd Emma-Lina Johansson.

- Det känns otroligt viktigt att demonstrera i år! Med en framväxande nationalistisk höger, inskränkningar i arbetsrätten och kvinnors rättigheter samt växande klyftor och klimathot behövs den solidariska kampen för att vända samhällsutvecklingen. Tillsammans kan vi se till att göra världen mer jämställd och jämlik, ingen är fri förrän alla är fria!, säger Emma-Lina Johansson

Dörrarna till efterhänget på Inkonst, Bergsgatan 29, öppnas kl 19.00

På Inkonst bjuds det på körsång med kör Utopi och poesi med bl.a. Felicia Mulinari som nyligen släppt sin första bok, samt Ortens bästa poeter Nilofar Salimi och Hamdi Osman.

Dessutom: Feministiskt självförsvar med Ung Vänster och panelsamtal på temat Internationell solidaritet – feminism över gränserna, deltar gör bland annat Nazanin Sepehri, rådgivare i flyktingpolitiska frågor i EU-parlamentet för Vänsterpartiet och vår EU-parlamentariker Malin Björk.

Arrangörer:

Vänsterpartiet Malmö, Feministiskt Initiativ Malmö, Ung Vänster Malmö, Victor Jara föreningen Malmö, Irakiska kulturföreningen Malmö, IKP Malmö, BAM, Socialistiska vårdarbetare, Kvarnby Folkhögskola, ABF

Affisch: Dotterbolaget

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

Malmövänstern motionerar: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin!30.4.2019 09:01:53 CESTPressmeddelande

Ett av Malmö stads miljömål syftar just till att värna om och stödja den biologiska mångfalden genom att bevara och skydda naturen samt ta särskilt ansvar för hotade och sällsynt arter som lever i kommunen. Men detta mål är enligt den senaste miljöredovisningen ett mål som inte kommer att uppnås. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vilda biarter på väg att försvinna, Vänsterpartiet kräver därför att Malmö stad värnar om vår biologiska mångfald.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum