Linköpings kommun

Internetstiftelsen öppnar mötesplats i Linköping

Dela

Nu står det klart att Linköping blir den tredje staden, efter Stockholm och Malmö, där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10.

På Goto 10 kan besökare kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, ta del av eller själva arrangera evenemang, använda 3d-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk. 

- Linköping har en lång och stark tradition av kunskapsbildning, innovation och samverkan och är staden där svensk IT har sin vagga. Internetstiftelsens etablering i Mjärdevi och Linköping kommer att bidra positivt i den digitala transformationen av såväl näringsliv som kommunens verksamheter, säger Niklas Borg (M) kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Linköping valt med omsorg

Goto 10 etableras i fastigheten Collegium i Linköping Science Park i anslutning till universitetet. Att det blir just Linköping är valt med stor omsorg. 

– Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Med ett stort och levande universitet och många företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är det en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen. 

Många känner igen Internetstiftelsen för bland annat rapporten Svenskarna och internet eller mätverktyget Bredbandskollen. Men det är långt ifrån allt som stiftelsen gör. I mer än 20 år har man arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. En av dessa är Goto 10, en kostnadsfri och inkluderande mötesplats för evenemang, meetups, hackatons, arbete och spontana möten för internetrelaterade frågor och idéer.

- Med Goto 10 får Linköping och Mjärdevi den öppna mötesplats som vi idag saknar där företag, forskning och offentliga aktörer tillsammans kan diskutera och utveckla ett hållbart internet och digitala innovationer, säger Louise Felldin, näringslivsdirektör Linköpings kommun. 

Det här är Goto 10 

Goto 10 är en mötesplats för alla som älskar internet. Det första öppnade i Stockholm 2017 och det andra i Malmö 2020. Totalt är det över 16 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt. 

I Linköping består Goto 10 av cirka 700 kvadratmeter, fördelat på tre plan. Här finns en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som möjliggör för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar eller göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

– Att vi kan göra detta i samarbete med bland annat Linköpings kommun och Linköping Science Park ger oss goda möjligheter att snabbt och effektivt etablera Goto 10 och på så sätt skapa förutsättningar för internetintresserade Linköpingsbor att ta nästa kliv, oavsett om det är en idé som ska testas eller ett företag i sin linda, säger Jannike Tillå. 

Goto 10 i Linköping är planerat att öppna sommaren 2022. Adressen är Teknikringen 7 i fastigheten Collegium. 

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. De verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. 

De ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt, och stimulera kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet. 

Exempel på deras satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Visionen är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum