Solna stad

Invigning av nya spontanidrottsytan i Hagalund

Dela

Fredagen den 17 juni kl. 10.00 inviger Solna stad den nya spontanidrottsytan i Hagalund vid Sunnanskolan. Vid invigningen närvarar kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk, förste vice ordförande i kommunstyrelsen Marianne Damström Gereben och tekniska nämndens ordförande Magnus Persson.

Den nya spontanidrottsytan innehåller en fotbollsplan, basketplan, utegym och andra aktivitetsytor som kommer att kunna användas av föreningslivet, fritidsverksamheten och boende i Hagalund och övriga Solna.

- Den nya spontanidrottsytan är en del i den trygghetssatsning som staden gör i Hagalund. Nu har en plats, som tidigare uppfattades som öde och otrygg, omvandlats till ett aktivitetsområde, som kan användas av ungdomar och övriga boende i området, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Arbete för ett tryggare Hagalund

Solna stad genomför ett omfattande utvecklingsarbete i Hagalund med fokus på att öka tryggheten i området. Ett särskilt fokus ligger på att förebygga att ungdomar hamnar in i kriminell verksamhet och därför har en uppsökande fritidsverksamhet utvecklats.

Vid sidan om mötesplatserna för ungdomar - Fabrik 38 och Hagalundsparken – erbjuder staden tillsammans med föreningslivet olika aktiviteter för ungdomar i stadsdelen. Tillsammans med AIK fotboll arrangeras kvällsfotboll i Sunnanskolans idrottshall varje vecka. Kvällsvandringar och grillning genomförs tillsammans med föreningslivet och fritidsverksamheten. Fler fritidsledare finns på plats under kvällar och helger för att fånga upp och bygga relationer med ungdomarna.

Ett annat fokus ligger på att rusta upp stadsmiljön. Förutom på utvecklingen av aktivitetsytan bakom Sunnanskolan arbetar staden med att utveckla Hagalunds torg, Hagalundsgatan och Rosenträdgården. Hagalunds torg rustas upp med nya parkbänkar, förstärkt belysning, ny cykelparkering, ny grönska samt en lekskulptur. Längs Hagalundsgatan planteras nya träd och blommor, fler parkbänkar sätts ut, vägmarkeringar målas, slitna vägmärken byts ut och gång- och cykelvägen som går mellan tvärbanan och vattentornet breddas. Rosenträdgården och intilliggande trappa rustas upp och belysningen i Hagalundsparken förbättras.

När: Fredagen den 17 juni kl. 10.00

Var: Sunnanskolan, Hagalundsgatan 26

Varmt välkomna!

Kontakter

Kontakt

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum