Statens Institutionsstyrelse

Invigningen av SiS ungdomshem Björkbackens nya avdelning Stjärnan!

Dela

Torsdag den 5 mars kl. 10.00 invigs den nybyggda avdelning stjärnan på SiS ungdomshem Björkbacken. Det är ett toppmodernt hus med nio boenderum helt anpassat för SiS ungdomsvård. Pressen bjuds in att delta.

Förutom att det blir visning av ungdomshemmets moderna lokaler och en trevlig mingellunch, så finns det även möjlighet att både nätverka, ställa frågor till avdelningens personalgrupp och ta del av lokal underhållning.

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en växande myndighet och bygger nya hus och avdelningar på en rad platser runt om i Sverige.  SiS bygger ut på 15 platser och det innebär att hela SiS behöver rekrytera 400 nya medarbetare fram till 2022. SiS ungdomshem Björkbacken i Bergsjön i Göteborg är en av de platser där SiS satsar.

När: torsdag den 5 mars klockan 10:00-13:00

Var: SiS ungdomshem Björkbacken, Sjustjärnan 4, 415 51 Göteborg

 

 

Program:

10.00–10.30 invigning med tal av SiS generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark och Björkbackens institutionschef, Linda Suslin Spiess

10.30–11.30 välkomstmingel och rundvandring i lokalerna

11:30-13:00 fortsatt mingel och lunch tillsammans med underhållning

Varmt välkomna!

Läs mer om SiS ungdomshem Björkbacken.

Kontakter

Bilder

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

Inbjudan till seminariedag om SiS verksamhet och forskning6.11.2019 08:49:00 CETPressmeddelande

Statens institutionsstyrelse, SiS, fyller 25 år. Det firar vi med en seminariedag om SiS verksamhet. Du kommer att få ta del av inspirerande erfarenheter från några av våra avdelningars verksamhet varvat med perspektiv från universitetens forskning. Under dagen fokuserar vi särskilt på de ungdomar och klienter som verkar ha svårast att ta till sig SiS traditionella vård och behandling. Hur kan vi tänka kring behov och individanpassning av bemötande och insatser för den här gruppen? Pressen bjuds in att delta. Dag och tid: måndag 11 november 2019 kl. 10–17 Plats: Norra Latin, Drottninggatan 71 b, Stockholm Under dagen kommer vi att få lyssna till: Ett Självständigt Liv (ESL) efter missbruksvård! – SiS LVM-hem Runnagården och psykolog och lektor Mats Borell samt arbetsterapeut Eva-Lena Borell Vad gör en arbetsterapeut i ungdomsvården? – SiS ungdomshem Stigby och SiS ungdomshem Långanäs delar med sig av sina erfarenheter Acceptans i ofrivillighet, att tillämpa ACT i tvångsvården – Program

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum