Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Invigningsceremonin och premiärturen för nya skärgårdslinje mellan Stenpiren och Hönö Klåva

Dela

Från och med 26 juni och under hela sommarsäsongen kör Styrsöbolagets nya skärgårdsbåt mellan Stenpiren och Hönö Klåva via Eriksberg. Den nya skärgårdslinjen kan ses som en del av jubileumssatsningen Tillgänglig Skärgård, sprungen ur göteborgarnas önskan att enklare ta sig till skärgården från stan inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Välkomna på invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl. 09.30 på Stenpiren.

Mellan 26 juni och 19 augusti, tisdagar till söndagar, kommer skärgårdsbåten Kungsö att köra fyra avgångar i varje riktning mellan Stenpiren och Hönö Klåva, via Eriksberg, för att knyta ihop stan och norra delen av skärgården. Linjen körs på kommersiell basis av Styrsöbolaget.

Den nygamla linjen, som trafikerades på 1900-talet och lades ner på 60-talet, får ett nytt liv tack vare en satsning av Styrsöbolaget i samarbete med Öckerö BNE och Göteborg & Co. Satsningen syftar till att tillgängliggöra Göteborgs skärgård ännu mer och svarar på önskan från göteborgarna att komma närmare vattnet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

− Det är alltid glädjande att kunna erbjuda nya tjänster och upplevelser till våra resenärer. Vi tror att den nya linjen kan bidra till stadens och skärgårdens utveckling genom att underlätta kollektivtrafikresandet och avlasta biltrafiken i regionen. Vi har länge velat öppna en linje mellan Göteborg och Norra Skärgården. Nu är den här och vi hoppas verkligen att resenärerna kommer uppskatta den, säger Bertil Pevantus, vd för Styrsöbolaget och affärsområdeschef båt på Transdev Sverige AB.

Invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl.09.30 på Stenpiren

Media är välkomna på invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl.09.30. Bertil Pevantus vd för Styrsöbolaget, Göteborgs kommunstyrelseordförande Ann-Sofie Hermansson (S) och Öckerö kommunstyrelseordförande Arne Lernhag (M) kommer att presentera satsningen innan färjan lämnar kajen för sin premiärtur med representanter från kommunstyrelser och samarbetspartners. Ombord på båten kommer också rockbandet Sörns, som härstammar från Hönö, att spela musik.

Media är också inbjudna till returresan som avgår från Hönö-Klåva kl.11.15. En grupp resenärer som brukade ta skärgårdslinjen på 50 och 60-talen kommer att följa med och berätta om linjens historia.

Vad: Inbjudan till invigningsceremonin och premiärturen av båtlinjen Stenpiren-Hönö Klåva

När: tisdag 26 juni, kl.09.30

Var: Stenpiren, Stenkaj.

Fakta om turen:

Kungsö har café med fika och lättare lunch och man kan ta med sig cykel ombord. Enkelbiljett kostar 75 kr och barn under 12 år åker gratis. Resan tar en timme från Stenpiren till Hönö Klåva via Eriksberg.

Nyckelord

Kontakter

Thomas Charrier, kommunikatör ansvarig för press och public affairs på Transdev Sverige AB, thomas.charrier@transdev.se, 08-629 50 27.

Sandra Osberg, Besöksnäring Öckerö Kommun sandra.osberg@ockero.se, 031-97 67 13.

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Historiskt beslut om utformningen av Göteborgs jubileumsår 202120.12.2018 18:45:00Pressmeddelande

Under flera år har tusentals engagerats i stadens utveckling med Göteborgs 400-årsjubileum som milstolpe och katalysator. Många jubileumsatsningar har redan börjat förverkligas utifrån göteborgarnas idéer, för att skapa bestående värden och avtryck för framtiden. Nu är det dags att planera jubileumsåret 2021 och fira det som alla tillsammans åstadkommit på vägen till jubileet. Under torsdagen 20 december tog kommunfullmäktige beslut om hur Jubileumsåret ska utformas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum