Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Invigningsceremonin och premiärturen för nya skärgårdslinje mellan Stenpiren och Hönö Klåva

Dela

Från och med 26 juni och under hela sommarsäsongen kör Styrsöbolagets nya skärgårdsbåt mellan Stenpiren och Hönö Klåva via Eriksberg. Den nya skärgårdslinjen kan ses som en del av jubileumssatsningen Tillgänglig Skärgård, sprungen ur göteborgarnas önskan att enklare ta sig till skärgården från stan inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Välkomna på invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl. 09.30 på Stenpiren.

Mellan 26 juni och 19 augusti, tisdagar till söndagar, kommer skärgårdsbåten Kungsö att köra fyra avgångar i varje riktning mellan Stenpiren och Hönö Klåva, via Eriksberg, för att knyta ihop stan och norra delen av skärgården. Linjen körs på kommersiell basis av Styrsöbolaget.

Den nygamla linjen, som trafikerades på 1900-talet och lades ner på 60-talet, får ett nytt liv tack vare en satsning av Styrsöbolaget i samarbete med Öckerö BNE och Göteborg & Co. Satsningen syftar till att tillgängliggöra Göteborgs skärgård ännu mer och svarar på önskan från göteborgarna att komma närmare vattnet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

− Det är alltid glädjande att kunna erbjuda nya tjänster och upplevelser till våra resenärer. Vi tror att den nya linjen kan bidra till stadens och skärgårdens utveckling genom att underlätta kollektivtrafikresandet och avlasta biltrafiken i regionen. Vi har länge velat öppna en linje mellan Göteborg och Norra Skärgården. Nu är den här och vi hoppas verkligen att resenärerna kommer uppskatta den, säger Bertil Pevantus, vd för Styrsöbolaget och affärsområdeschef båt på Transdev Sverige AB.

Invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl.09.30 på Stenpiren

Media är välkomna på invigningsceremonin och premiärturen den 26 juni kl.09.30. Bertil Pevantus vd för Styrsöbolaget, Göteborgs kommunstyrelseordförande Ann-Sofie Hermansson (S) och Öckerö kommunstyrelseordförande Arne Lernhag (M) kommer att presentera satsningen innan färjan lämnar kajen för sin premiärtur med representanter från kommunstyrelser och samarbetspartners. Ombord på båten kommer också rockbandet Sörns, som härstammar från Hönö, att spela musik.

Media är också inbjudna till returresan som avgår från Hönö-Klåva kl.11.15. En grupp resenärer som brukade ta skärgårdslinjen på 50 och 60-talen kommer att följa med och berätta om linjens historia.

Vad: Inbjudan till invigningsceremonin och premiärturen av båtlinjen Stenpiren-Hönö Klåva

När: tisdag 26 juni, kl.09.30

Var: Stenpiren, Stenkaj.

Fakta om turen:

Kungsö har café med fika och lättare lunch och man kan ta med sig cykel ombord. Enkelbiljett kostar 75 kr och barn under 12 år åker gratis. Resan tar en timme från Stenpiren till Hönö Klåva via Eriksberg.

Nyckelord

Kontakter

Thomas Charrier, kommunikatör ansvarig för press och public affairs på Transdev Sverige AB, thomas.charrier@transdev.se, 08-629 50 27.

Sandra Osberg, Besöksnäring Öckerö Kommun sandra.osberg@ockero.se, 031-97 67 13.

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Göteborgarnas historiefrågor blir film i samarbete mellan Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Stadsmuseum4.6.2019 16:00:00 CESTPressmeddelande

Byggdes Göteborg verkligen i ett träsk? Vem var biskopen i Biskopsgården? Och varför finns det ingen spårvagn nummer 12? Göteborgs 400-årsjubileum tillsammans med Göteborgs Stadsmuseum efterlyser göteborgarnas frågor om Göteborgs historia. Tio frågor får svar i videoserien ”Hur hamnade vi här?” som sänds i sociala medier i höst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum