Expressen

Irena Pozar ny kolumnist i Expressen

Dela

Irena Pozar blir ny kolumnist i Expressen.

Irena Pozar är tillbaka på Expressen, nu som kolumnist. Foto Sven Lindwall
Irena Pozar är tillbaka på Expressen, nu som kolumnist. Foto Sven Lindwall

– Expressen är vassa publicister som förstår vikten av att nå kvinnor med sin journalistik, och lyckas verkligen med det. Därför är jag extra glad över att nu få bli en del av krönikörsteamet och lyfta de frågor som jag verkligen brinner för, säger Irena Pozar.

Som chefredaktör på VeckoRevyn har Irena Pozar nominerats till Stora journalistpriset.

”Hon har gett tonårstjejernas anrika trendbibel ett nytt ansikte som granskare av såväl övergrepp som nagellack”, löd juryns motivering.

– Många områden som berör unga är underbevakade. Irena Pozar är en stark röst som kommer att tillföra viktiga perspektiv i debatten, men också sätta ljus på delar av samhället dit vi och andra inte riktat blickarna. Hon kommer att stärka Expressens journalistik på flera sätt, säger Magnus Alselind, redaktionschef.

Irena Pozar startade sin journalistkarriär på Smålandspostens ungredaktion, har jobbat på Nyheter 24 och även på Expressen, som hon nu återvänder till som kolumnist.

– För mig är det viktigt att på en plats utanför VeckoRevyn kunna nå ut med frågor och perspektiv som ofta saknas i mediebevakningen i dag. Jag är glad att nu få det utrymmet, och extra glad att Expressens läsare får ta del av ett kvinnligt och ungt perspektiv, säger Irena Pozar.

Expressen rekryterade nyligen Cissi Wallin som ny kolumnist. Sedan tidigare är Alex Schulman, Cecilia Hagen, Leif GW Persson, Johan Hakelius, Patrik Lundberg, Jennifer Wegerup, Attila Yoldas, Jens Liljestrand och Lars Lindström kolumnister i Expressen.

Nyckelord

Kontakter

Irena Pozar, chefredaktör VeckoRevyn, 073-526 70 51

Magnus Alselind, redaktionschef Expressen, 070-631 99 01 

Bilder

Irena Pozar är tillbaka på Expressen, nu som kolumnist. Foto Sven Lindwall
Irena Pozar är tillbaka på Expressen, nu som kolumnist. Foto Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum