Svensk Innebandy

Jämn match när damlandslaget föll mot Finland

Dela

Damlandslaget svarade för en stark upphämtning mot Finland i den avslutande matchen under fyrnationsturneringen i schweiziska Bern, men till slut så var det Finland som vann med 8-7. Det krävdes dock straffar för att skilja lagen mellan. "Det är en tajt match, som alltid mot Finland", säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Foto: Swissunihockey/Claudio Schwarz
Foto: Swissunihockey/Claudio Schwarz

Det blev spänning på hög nivå när damlandslaget ställdes mot Finland under söndagen i schweiziska Bern. Efter att blågult hade hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden så hade Sverige ledningen när det bara återstod sekunder kvar att spela. Dock kunde Finland kvittera när matchuret stod på 19.56 i den tredje perioden. 

- Det är som en VM-final egentligen. Det är verkligen små marginaler som avgör den här matchen, säger förbundskapten Åsa Karlsson. 

Den starka forcering som Sverige gjorde i den tredje perioden är annars något som förbundskaptenen vill lyfta fram och ta med sig från dagens möte. 

- Vi kommer ut väldigt starkt i den tredje perioden och det visar ändå på moral, så det tycker jag att vi ska ta med oss. 

För damlandslaget så innebar turneringen i Bern två vinster, mot Tjeckien och Schweiz, och en förlust. Förlusten var damlandslagets första på drygt sex år då laget har ett otroligt starkt facit bakom sig. Senaste gången damlandslaget förlorade en landskamp var i september 2015, då också mot Finland.

Helgens landskamper innebar också de första sedan februari 2020 för damlandslaget och visst tyckte Åsa Karlsson att det var skönt att vara tillbaka i hetluften. 

- Det är helt underbart att vara tillbaka och spela matcher, men det finns mycket saker att jobba vidare med. Vi har verkligen mätt oss mot de bästa och verkligen blivit synade till sömmarna så nu ska vi gå hem och summera detta och jobba vidare. Det är alltid roligare att vinna matcher men vi tar med oss ganska mycket när vi förlorar också och det är bättre att det blir en tajt match, då kan vi verkligen jobba vidare med olika bitar och scenarion som är viktiga när det kommer till VM, avslutar Åsa Karlsson. 

 

Matchfakta
Sverige-Finland 7-8 e.str. (2-2, 1-3, 4-2, 0-1)

Första perioden
1-0 (03.02) Ellen Bäckstedt
1-1 (05.07) Oona Kauppi (Veera Kauppi)
2-1 (12.50) Ellen Rasmussen (Ellen Bäckstedt)
2-2 (18.07) Veera Kauppi (Jenna Saario)

Andra perioden
3-2 (04.16) Wilma Johansson (Klara Molin)
3-3 (08.26) Veera Kauppi (Oona Kauppi)
3-4 (13.21) Jenna Saario (Silja Eskelinen)
3-5 (18.09) Hanna Niemela 

Tredje perioden
4-5 (01.14) Ellen Bäckstedt (Moa Gustafsson)
5-5 (05.26) Julia Persson Sidklev (Ellen Rasmussen)
6-5 (10.22) Emelie Wibron (Sofia Joelsson)
7-5 (17.03) Emelie Wibron
7-6 (18.26) My Kippilä (Oona Kauppi)
7-7 (19.56) Oona Kauppi (Veera Kauppi)

Avgörande straff
7-8 Sara Piispa

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Swissunihockey/Claudio Schwarz
Foto: Swissunihockey/Claudio Schwarz
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum