Järfälla Kommun

Järfällas företagare nöjda med kommunens service

Dela

Järfällas företagare är allt nöjdare med kommunens service. Det visar den NKI-undersökning (nöjd kund-index) som genomförs varje år. I senaste mätningen ger företagarna kommunen betyget 74 på en 100-gradig skala, vilket är en ökning med 2 enheter från året innan.

– Jag är jätteglad över att vi förbättrar vårt resultat i Järfälla och kan konstatera att medarbetarna i kommunen har varit lyhörda för de behov företagen har. För mig är det otroligt viktigt att vi fortsätter att utveckla servicen till våra företagare och kommunens medarbetare gör ett bra jobb med det systematiska förbättringsarbetet. Jag är säker på att vi kommer att fortsätta att förbättra och på sikt ha ett företagsklimat i Sverigetoppen, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

NKI-värde 74 är ett bra resultat som innebär att företagarna är nöjda med kommunens service. Det myndighetsområde som får bäst betyg är brandskydd, tätt följt av serveringstillstånd. Men det område som förbättrats mest sedan förra mätningen är miljötillsyn och livsmedelskontroll. Jenny Färm är miljöchef i Järfälla:

– Det här är jätteroligt för oss, och en fin bekräftelse. Det visar att vårt arbetssätt där vi prioriterar det personliga mötet, vilket också ger möjlighet till viss rådgivning i samband med tillsyn, är helt rätt.

Om undersökningen

Fakta: NKI-undersökningen genomförs varje år inom ramen för Stockholm Business Alliance och mäter kommunens service inom myndighetsområdena brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd. Undersökningen mäter serviceområdena information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

Ärendeslag, Järfälla

NKI 2017

NKI 2018

Brandskydd

82

81

Bygglov

69

69

Markupplåtelse

71

65

Miljötillsyn

60

74

Livsmedelskontroll

72

77

Serveringstillstånd

92

79

Totalt

72

74

Mer information

Fredrik Persson, näringslivschef, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Krisberedskap på schemat för Järfällas skolor13.2.2020 15:20:55 CETPressmeddelande

Järfällas rektorer utbildas nu inom ämnet PDV, pågående dödligt våld, i samarbete med Polismyndigheten. Under våren kommer alla skolledare även att få utbildning i krisledning och möjlighet att testa sin förmåga att leda under svåra förhållanden. – Sannolikheten att något sådant här skulle kunna inträffa är låg. Men vi vill ge våra skolor verktyg för att kunna hantera allvarliga situationer om de händer. Under 2020 genomför vi därför den största utbildningsinsatsen inom dessa ämnen, säger Sara Ringström, kris- och säkerhetssamordnare vid barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum