Norrköpings kommun

Joakim Ljungqvist ny näringslivsdirektör för Norrköpings kommun

Dela

Joakim Ljungqvist tillträder tjänsten som ny näringslivsdirektör för Norrköpings kommun 1 maj 2022. Joakim har tidigare drivit eget bolag inom platsutveckling och varit VD för Tillväxt Motala.

Joakim Ljungqvist. Bild: Alfred Rombo
Joakim Ljungqvist. Bild: Alfred Rombo

Uppdraget som näringslivsdirektör innebär att säkerställa nära och utvecklade kontakter med näringslivets och besöksnäringens företrädare på strategisk nivå samt med regionala aktörer, relevanta myndigheter och samarbetspartners i syfte att främja företagande och etableringar i Norrköping. Uppdraget innefattar även att säkerställa att kommunens satsningar på företagande och entreprenörskap bidrar till att skapa fler arbetstillfällen.

 Norrköping befinner sig i en exceptionell expansionsfas och jag är glad över att få vara en del av den. Jag ser fram emot ett mycket spännande uppdrag där min kunskap och mina erfarenheter inom investering- och etableringsfrämjande frågor kommer att komma väl till pass för att positionera Norrköping, säger Joakim Ljungqvist ny näringslivsdirektör.

Inom kommunen tillhör näringslivsavdelningen kommunstyrelsens kontor.

 Vi välkomnar Joakim i rollen som näringslivsdirektör. Joakim har en lång erfarenhet av samverkan vilket kommer komma väl till pass i det här uppdraget där han förväntas stödja och leda näringslivsfrågor inom hela kommunkoncernen, säger Niclas Lindahl biträdande kommundirektör.

Inom kommunkoncernen är näringslivet ett prioriterat område och nu pågår det flera viktiga insatser för att företagarna ska känna en skillnad inom tillgänglighet, service och bemötande genom konceptet Företagsfokus.

– Vi har höga ambitioner i vårt näringslivsfrämjande arbete. Det är viktigt att våra företag i Norrköping trivs och utvecklas. Det pågår flera insatser för att växla upp vårt arbete för en ökad och positiv framfart. Jag vill se en ökad förståelse och höjt näringslivsfokus inom alla kommunens verksamheter. Här har näringslivsdirektören en nyckelroll, säger Anna Thörn kommundirektör.

Kontakt
Joakim Ljungqvist,
Titel: ny näringslivsdirektör
Telefon 070-524 24 90

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 20 36

Niclas Lindahl
Titel: biträdande kommundirektör
Telefon: 073-020 29 89

_____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Joakim Ljungqvist. Bild: Alfred Rombo
Joakim Ljungqvist. Bild: Alfred Rombo
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum