Sveriges Ingenjörer

Johan Kreicbergs ny samhällspolitisk chef hos Sveriges Ingenjörer

Dela

Johan Kreicbergs, senast vid Svenskt Näringsliv och med mångårig erfarenhet av samhälls- och arbetsmarknadsfrågor, blir ny samhällspolitisk chef på Sveriges Ingenjörer. Han intar därmed också den nyinrättade rollen som förbundets chefsekonom.

Johan Kreicbergs, tillträdande samhällspolitisk chef/avdelningschef Politik och påverkan, Sveriges Ingenjörer
Johan Kreicbergs, tillträdande samhällspolitisk chef/avdelningschef Politik och påverkan, Sveriges Ingenjörer

– Ingenjörerna kommer att ha en central roll för att lösa de samhällsutmaningar vi står inför. Det gäller bland annat klimatfrågan, framtidens energiförsörjning och att förbättra innovationskraften i såväl den offentliga sektorn som i det privata näringslivet. Att ingenjörerna får så goda förutsättningar som möjligt i det arbetet är en avgörande framtidsfråga, säger Johan Kreicbergs, ny samhällspolitisk chef, Sveriges Ingenjörer.

Johan Kreicbergs arbetade tidigare vid Svenskt Näringsliv som företagarekonom och talesperson med ansvar för utredningar rörande företagande, finansiering, arbetsmarknad och pensioner. Han har dessförinnan haft olika chefs- och ansvarsroller inom samhälls- och arbetsmarknadsfrågor på Swedbank, Företagarna och Svensk Handel. Han har även drivit eget konsultbolag med inriktning på opinionsbildning och kommunikation inom entreprenörskap, högre utbildning, innovation och forskning.

– Rekryteringen av Johan Kreicbergs som ny samhällspolitisk chef stärker vårt påverkansarbete ytterligare. Hans erfarenhet och kompetens blir viktig för den fortsatta utvecklingen av förbundets politik och opinionsbildning i ingenjörsnära samhällsfrågor, säger Richard Malmborg, förbundsdirektör Sveriges Ingenjörer.

Johan Kreicbergs kommer att leda Sveriges Ingenjörers samhällspolitiska arbete på avdelningen Politik och påverkan. Det innebär att han också axlar den nyinrättade rollen som förbundets chefsekonom. Johan Kreicbergs tillträder sin nya tjänst 16 augusti och går då in i förbundskansliets ledningsgrupp.

För mer information:
Johan Kreicbergs, tillträdande samhällspolitisk chef/avdelningschef Politik och påverkan, Sveriges Ingenjörer: 070-6983944 / johan@kreicbergs.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Kreicbergs, tillträdande samhällspolitisk chef/avdelningschef Politik och påverkan, Sveriges Ingenjörer
Johan Kreicbergs, tillträdande samhällspolitisk chef/avdelningschef Politik och påverkan, Sveriges Ingenjörer
Ladda ned bild

Om

Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är med cirka 160 000 medlemmar det största inom akademikerfederationen Saco. Se även www.sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

HÖSTBUDGETEN: Kompetensstöd behöver kompletteras med investeringar i högskolan20.9.2021 11:15:41 CEST | Pressmeddelande

Sveriges Ingenjörer välkomnar regeringens föreslagna budgetsatsningar på förbättrade skolresultat och ett nytt system för omställnings- och kompetensstöd för yrkesverksamma. Förbundet är kritiskt mot att budgetförslaget saknar en långsiktigt hållbar finansiering av vidareutbildning på högskolan. Dessutom varnar förbundet för effekterna av finansieringen som regeringen valt för omställningsstudiestödet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum