Svenska Ishockeyförbundet

Josef Boumedienne ny assisterande general manager för Tre Kronor

Dela

Svenska Ishockeyförbundets landslagschef Anders Lundberg och Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam kan idag presentera Josef Boumedienne som ny assisterande general manager för Tre Kronor.

Josef Boumedienne kommer att ansvara för scouting av svenska spelare i Nordamerika inför mästerskap. Vidare kommer han att närvara som en del av Tre Kronors ledarstab under vissa Euro Hockey Tour-turneringar samt under mästerskap.

Kontraktet med Boumedienne löper fram till och med säsongen 2025/2026.

– Jag är väldigt nöjd över att vi lyckats knyta Josef Boumedienne till Tre Kronor. Hans närvaro på plats i Nordamerika ger oss goda förutsättningar att överblicka alla svenska spelare där. Vi kommer att ha kontinuerliga avstämningar både digitalt och face to face under året, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.

– Jag är tacksam för möjligheten att vara med och representera Tre Kronor, det finaste vi har i svensk hockey. Det ska bli väldigt inspirerande att samarbeta och dela erfarenheter med Sam Hallam och övriga ledare, säger Josef Boumedienne, assisterande general manager för Tre Kronor.

Boumediennes anställning hos NHL-klubben Columbus Blue Jackets påverkas inte av hans uppdrag för Tre Kronor.

– Vi är glada över att Josef Boumedienne blivit en del av Tre Kronors ledarstab. Josefs erfarenhet och skicklighet som scout, samt hans breda kontaktnät i hockeyvärlden blir en stor tillgång för oss i Tre Kronor. Vi är tacksamma att hans ordinarie arbetsgivare Columbus Blue Jackets möjliggjort denna lösning, säger Anders Lundberg, Svenska Ishockeyförbundets landslagschef och general manager för Tre Kronor.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum