Svenska Ishockeyförbundet

Juniorkronorna spelar JVM i Edmonton, Kanada, 9-20 augusti

Dela

Förbundskapten Tomas Montén har tagit ut en preliminär trupp som ska representera Sverige vid Junior-VM i Edmonton, Kanada, 9–20 augusti.

– Jag känner stor tilltro till truppen, som innehåller skickliga och spännande spelare. Vi har hög kompetens på varje position, säger Tomas Montén, förbundskapten för Juniorkronorna.

Efter att JVM i december blev inställt på grund av covidutbrott, gör Tomas Montén sitt sista JVM som förbundskapten.

– De sista två åren har varit speciella, inte bara för oss i hockeybranschen utan för hela världen. Det känns väldigt bra att årskullen 2002, efter att ha fått både U18 och U20-VM inställda tidigare, nu får möjlighet att spela ett VM. För dem och för oss ledare blir det lite av sista natten med gänget. Därför känns det fantastiskt kul att åka till Edmonton och få en möjlighet att avsluta på bästa sätt.

TRUPPEN

Den preliminära truppen nedan innehåller 23 namn. Det är tillåtet att ta ut 25 spelare till den slutgiltiga JVM-truppen.

MÅLVAKTER
1. Jesper Wallstedt
30. Calle Clang
35. Carl Lindbom

BACKAR
3. Helge Grans
4. Emil Andrae
5. Mattias Hävelid
6. Måns Forsfjäll
7. Simon Edvinsson
8. Leo Lööf
22. William Wallinder
26. Joel Nyström

FORWARDS
9. Daniel Ljungman
11. Fabian Lysell
15. Åke Stakkestad
17. William Eklund
18. Linus Sjödin
19. Victor Stjernborg
20. Albert Sjöberg
23. Isak Rosén
24. Jonathan Lekkerimäki
27. Theodor Niederbach
28. Oskar Magnusson
29. Daniel Torgersson

PROGRAM

Spelschema för JVM är ännu inte offentligt. Så fort det är klart kommer Juniorkronornas schema med tränings- och matchtider att publiceras på swehockey.se.

JVM-truppen samlas 29 juli och reser till Kanada den 30 juli. JVM spelas mellan 9–20 augusti i Edmonton, Kanada. Sverige spelar i Grupp A tillsammans med USA, Schweiz, Tyskland och Österrike.

MEDIA UNDER JVM

Ackrediteringsansökan till JVM öppnar inom kort. Se info från IIHF. Enligt senaste informationen från IIHF ska JVM genomföras utan större covid-restriktioner, men för slutgiltigt besked, se info från IIHF.

Juniorkronornas media manager på plats i Edmonton blir Peter Ekholm.
Telefon: +46 (0)733-93 87 26 Mail: peter.ekholm@roglebk.se

Whatsapp-grupp under JVM: Om du önskar vara med i Peter Ekholms mediachatt och få snabb information under JVM, hör av dig till honom enligt ovan.

Nyckelord

Kontakter

Tomas MonténFörbundskapten Team 20/Juniorkronorna

Tel:070-2205111

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum