Umeå kommun

Kaffedialogen stärker näringslivets förutsättningar

Dela

Per Strand, projektdirektör på SCA Obbola, har tilldelats den första koppen i kampanjen Kaffedialogen som syftar till att förbättra och stärka servicen till företagen och företagandet i Umeå kommun. Vid företagsbesöket medverkade hela kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott, inklusive dess ordförande, kommunalrådet Hans Lindberg (S).

– SCA Obbola är ett viktigt företag för Umeå kommun och att man nu investerar 7,5 miljarder kronor i en ny pappersmaskin visar att kommunen har de förutsättningar som krävs för att locka till sig stora företag och nya etableringar, och därmed nya arbetstillfällen. Den här typen av stora satsningar kräver dock att företagen och kommunen samarbetar, så att vi kan tillsammans kan skapa och utveckla de förutsättningar som företagen behöver för att etablera sig här, säger Hans Lindberg.

Med besöket hos SCA startar Umeå kommun kampanjen Kaffedialogen för att belysa det arbete man gör i form av besök hos de 14 000 företag som finns i kommunen, både stora och små, i alla branscher. Syftet är att företagen ska uppmärksamma den service som finns att tillgå hos Umeå kommun, men också att förbättra dialogen så att kommunen kan få ökad förståelse för de utmaningar som företagen har och därmed kunna fatta beslut som stärker näringslivet.

Avdelningen Umeå kommun Näringsliv har ökat antalet näringslivsutvecklare och även förstärkt bemanningen hos företagslotsen, som ger företagen en väg in till de verksamheter i Umeå kommun som ansvar för de tillstånd som ibland krävs för affärsverksamhet.

– Näringslivet i Umeå växer kraftigt och med det har det tillkommit över 1 000 nya arbetstillfällen årligen, de senaste åren. Det är en av de högsta tillväxttakterna bland svenska kommuner och det sker dessutom i en snabbt föränderlig omvärld. Med kaffekoppskampanjen vill vi skapa dialog och påminna företagare och representanter för företag och organisationer, om möjligheten att få stöd från kommunen, när de behöver det, säger Peter Juneblad

Vad säger då Per Strand, som fick den första kaffekoppen och besöket i kampanjen?

– Det är väldigt roligt att få den första koppen och väldigt viktigt för oss att vi har en pågående dialog och ett bra samarbete. Kommunens utbyggnad och utveckling av hamnen i Holmsund har varit avgörande för att SCA nu gör en av de absolut största företagsinvesteringarna någonsin i Norrland. Vi kommer att fortsätta att ha en nära dialog och samarbeta med kommunen, politiker och näringsliv, säger Per Strand.

Läs mer om kaffedialogen

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
090-16 12 01
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Peter Juneblad
Näringslivschef
Umeå kommun
070-225 72 15
peter.juneblad@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Näringslivs- och arbetsutskottet i Umeå kommun gör företagsbesök på SCA Obbola. Vid besöket startar också kampanjen Kaffedialogen. Den fösta koppen i kampanjen gick till Per Strand, projektdirektör vid SCA Obbola, till höger. Till vänster kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S). Foto: Patrick Trägårdh
Näringslivs- och arbetsutskottet i Umeå kommun gör företagsbesök på SCA Obbola. Vid besöket startar också kampanjen Kaffedialogen. Den fösta koppen i kampanjen gick till Per Strand, projektdirektör vid SCA Obbola, till höger. Till vänster kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S). Foto: Patrick Trägårdh
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum