Örnsköldsviks Kommun

Kaisa Björnström blir ny chef för välfärdsförvaltningen

Dela

Rekryteringen av ny chef till välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik är klar. Den 1 augusti tillträder Kaisa Björnström tjänsten.

Kaisa Björnström blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik. Foto: privat.
Kaisa Björnström blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik. Foto: privat.

Kaisa Björnström från Boden blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun. Kaisa kommer närmast från ett uppdrag som seniorkonsult vid Ensolution AB där hon bland annat arbetar med organisationsutveckling och förändringsstöd. Dessförinnan var Kaisa Björnström socialdirektör i Uppsala kommun och har därutöver mångårig erfarenhet från chefsbefattningar inom såväl kommunal socialtjänst som privat hälsovård.

–  Jag är glad att vi är i hamn med denna rekrytering och är övertygad om att Kaisa kommer att göra ett bra jobb i denna stora förvaltning, säger Magnus Haglund, kommundirektör

I välfärdsförvaltningens breda verksamhetsområde finns många utmaningar för framtiden. Dit hör bland annat kompetensförsörjning, att öka antalet heltidsarbetande, fortsatt digital utveckling inom verksamheten, samt att i samverkan med regionen fortsätta arbetet ”God och nära vård”.

– Det är en oerhört viktig rekrytering som nu är klar. Vi har en spännande höst framför oss med bland annat en organisationsförändring som ska genomföras, så Kaisa får fullt upp. säger Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande

Kaisa Björnström tillträder tjänsten i Örnsköldsvik 1 augusti 2022. Då kommer Katarina Jensstad, som stannat kvar på chefsposten i avvaktan på en efterträdare, att övergå till sitt nya uppdrag som projektledare för införandet av den nya förvaltningsorganisation som ska genomföras med stöd i tidigare demokratiutredning.

Nyckelord

Kontakter

Magnus Haglund, kommundirektör, 0660-883 00, 072- 506 21 68.
Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande, 070-282 86 02.

Bilder

Kaisa Björnström blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik. Foto: privat.
Kaisa Björnström blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik. Foto: privat.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum