Axess

Kampen mot kulturarvet

Dela

Riksdagen har antagit en ny kulturarvspolitik, men det säkrar knappast vårt kulturarv. Ideologisering, snålhet och inkrökthet hotar. I nya numret av Axess varnar bland andra Gunilla Kindstrand, Dan Korn och Susanna Birgersson för bristande respekt inför det gemensamma minnet.

Förutom detta kan man läsa om värdet av språklig tydlighet i trolltider, om radikalisering och terrorns lockelse och mycket mer. Axess nr 7/2017 når prenumeranterna i dagarna, finns tillgängligt via axess.se och kan köpas i butik nästa vecka. Trevlig läsning!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Axess består av Axess Magasin, Axess TV och Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stiftelsen arrangerar seminarier, ger ut böcker och delar årligen ut Stora fackbokspriset. Magasinet är en kultur- och samhällstidskrift som utkommer nio gånger per år. Axess TV visar inköpta och egenproducerade program som berör samhällsfrågor, kultur och vetenskap.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Ulf Kristersson om ideologi, regerande och ”Nya moderaterna”30.11.2017 13:32Pressmeddelande

På söndag kl 22 gästas säsongens sista Studio Axess av moderatledaren Ulf Kristersson. I samtal med programledaren PJ Anders Linder beskriver han sig själv som en ideologisk politiker och betonar vikten av att Moderaterna klarar både praktisk vardagspolitik och långsiktig idédebatt. Han talar för en syn på regeringsfrågan som fokuserar på vad man kan få uträttat, och understryker vikten av kontinuitet i den moderata idétraditionen. ”Nya moderaterna” handlar om ett ändrat förhållningssätt, inte om någon ny ideologi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum