CUPRA Sverige

Klara Andersson ersätter Jutta Kleinschmidt i ABT CUPRA XE i Chile

Dela

Klara Andersson, officiell reservförare i Extreme E, kommer att ersätta den skadade Jutta Kleinschmidt i ABT CUPRA XE-teamet under resterande delen av tävlingshelgen i Chile efter att Jutta skadat sig i en krasch i Free Practice 2.

  • För bara några dagar sedan blev Klara Andersson historisk när hon som första kvinna någonsin tog en pallplats rallycross-VM
  • Nu tar den unga framgångsrika svenskan plats på den lediga stolen i ABT CUPRA XE för att samarbeta med Nasser Al-Attiyah vid första racet någonsin för Extreme E i Sydamerika

"Efter olyckan i Free Practice 2 blev Jutta kvar på sjukhuset över natten för ytterligare observation. Hela ABT CUPRA XE-teamet är i nära kontakt med Jutta och önskar henne det allra bästa.”, meddelar en talesperson från ABT CUPRA XE.

Tyskans frånvaro innebär att 22-årige Klara Andersson kliver in på den lediga stolen i ABT CUPRA XE för att samarbeta med Nasser Al-Attiyah när Extreme E håller sin första tävling någonsin i Sydamerika.

Detta innebär en efterlängtad seriedebut för Klara. ACIONA | Sainz XE-team presenterade den svenska skyddslingen till mästerskapet under Rookie-testet som följde på Enel X Island X Prix i säsong 1. Klara var redo att debutera för XITE ENERGY Racing i NEOM vid premiären av säsong 2 innan hon tvingades stå över pga. COVID -19.

Förutom att äntligen få möjligheten att debutera i Extreme E, njuter Andersson redan av en stark säsong 2022. Hon tävlar för närvarande i World RX som den första kvinnliga helsäsongs-utmanaren i FIA World Rallycross Championships historia med Construction Equipment Dealer Team.

Förra veckan noterade Andersson sitt bästa FIA World RX-resultat hittills genom att sluta trea i Portugal – och blev den första kvinnliga föraren någonsin att kliva på pallen i mästerskapets historia.

"Att tävla i ABT CUPRA XE i helgen kom som en oväntad överraskning på fredagskvällen för mig. Samtidigt som jag önskar Jutta all lycka och ett snabbt tillfrisknande, är jag exalterad över att tävla i Extreme E nu,” säger Klara Andersson och fortsätter, ”Nasser [Al-Attiyah] och teamet gav mig ett mycket varmt välkomnande och en snabbkurs av bilen, reglerna och alla procedurer. Att gå rakt in i kvalificeringen är naturligtvis en tuff grej, men jag tycker om den här utmaningen och kommer att göra mitt allra bästa för att göra den till en bra utmaning för oss alla.”

CUPRA har varit en del av Extreme E sedan starten och var det första bilmärke att tillkännage sitt deltagande. Förutom att bjuda på spännande racing i exotiska miljöer främjar den extrema racingserien elektrifiering, hållbarhet och jämställdhet.

”På CUPRA Sverige är vi givetvis väldig glada och stolta över att det är en framgångsrik svensk förare som tar över efter Jutta. Vi är övertygade om att Klara kommer att göra en mycket god insats i helgens tävlingar i Chile. Dessutom vet jag att när Klara inte är kör fartfylld racing rattar hon redan en CUPRA - nämligen helelektriska CUPRA Born,” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum