Linköpings kommun

Klart med Regnbågsvecka och regnbågsparad i Linköping 2018-2019

Dela

Linköpings kommun och RFSL har tecknat avtal om att arrangera Regnbågsvecka och Regnbågsparad under 2018 och 2019. Under 2019 flyttar dessutom evenemanget till maj. Målet är att engagera fler.

Tidigare år har kommunen och RFSL tecknat ettåriga avtal, men bägge parter vill nu se detta som ett mer långsiktigt engagemang och samarbete. Under 2018 kommer Regnbågsveckan och paraden som vanligt att anordnas sista veckan i september. Under 2019 kommer däremot arrangemanget att flytta till maj. Målet är att nå ut till fler.

– Både kommunen och RFSL har tydliga mål att arrangemanget ska växa och att arbeta för att höja vetskapen om HBTQ-personer och deras livssituation både bland kommunanställda och i en bredare allmänhet, säger Karin Linkhorst, Linköpings kommun.

Linköpings Regnbågsvecka och Regnbågsparad arbetar med folkbildning genom folkfest. Regnbågsveckan och paraden ska belysa vikten av arbete för lika rättigheter, engagemang, respekt och inkludering och verka för ett fördomsfritt samhälle med nolltolerans för diskriminering och hatbrott.

Tema för årets parad är identitet och under veckan kommer arrangörerna tillsammans med föreningar och föreläsare att belysa detta ämne ur olika synvinklar; med fokus på rätten att äga sin egen identitet och få vara den man vill och vara fri från andras fördomar, stereotyper eller förutfattade meningar.

Målgruppen för arrangemanget är samtliga invånare i Linköpings kommun, liksom föreningar, näringsliv och besökare. Att arbeta med HBTQ-frågor är en del av kommunens arbete för mänskliga rättigheter.

För mer information om avtalet eller arrangemanget kontakta Karin Linkhorst på Linköpings kommun, telefon: 013-20 65 31 eller Robin Lo Holmlid projektledare RFSL, telefon: 0765-92 72 05, linkopingsregnbagsvecka@linkoping.rfsl.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum