Solna stad

Klartecken för ny högstadieskola i Bagartorp

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat om ett avtal som möjliggör en ny högstadieskola i Bagartorp. Etableringen ligger i linje med stadens skolförsörjningsplan.

Solna växer och fler elever behöver plats i stadens skolor. Nu påbörjas arbetet med en ny högstadieskola i Bagartorp, i norra Solna.

– Den nya skolan i Bagartorp kommer att tillföra fler högstadieplatser i ett av Solnas snabbast växande områden. Dessutom tillkommer en fullstor idrottshall och fritidsverksamheten för ungdomar får nya lokaler, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

– Bagartorp är med sitt attraktiva läge och goda kommunikationer ett av stadens prioriterade utvecklingsområden. Nu får stadsdelen ännu ett lyft med den nya högstadieskolan, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Ny högstadieskola med idrottsprofil

Kommunstyrelsen beslutade den 14 oktober 2019 om ett avtal mellan Solna stad och Hemsö Järvastaden AB. Därmed möjliggörs etableringen av Raoul Wallenbergskolan för årskurs 7 till 9 i Bagartorp, som kompletterar den befintliga skolan för årskurs f-6 i Järvastaden. Högstadieskolan kommer att ha en idrottsprofil och rymma cirka 350 elever.

Fler högstadieplatser i norra Solna

Solna stads skolförsörjningsplan visar att det finns ett stort behov av fler högstadieplatser i norra Solna, särskilt i området i och omkring Järvastaden. Den nya högstadieskolan kommer att byggas på en redan planlagd skoltomt i Bagartorp och etableringen ligger i linje med stadens utvecklingsstrategi för Bagartorp och området kring Enköpingsvägen.

Idrottshall och fritidsverksamhet

I anslutning till högstadiet byggs en fullstor idrottshall, som blir öppen för föreningar och enskilda den tid som den inte används av skolan. Skolan kommer även att inrymma nya lokaler för fritidsverksamheten för ungdomar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum